ЊЕМАЧКА И МАЂАРСКА ТЈЕРАЈУ ПОТОМКЕ СРПСКИХ КОЛОНИСТА!

НОВИ САД, 11. ОКТОБРА /СРНА/ - Потпредсједник Српске радикалне странке /СРС/ Милорад Мирчић упозорио је на угроженост потомака српских колониста у Војводини због притисака који на њих врше владе Њемачке и Мађарске да напусте земљу и имања на која су доселили послије Другог свјетског рата.
"Немачки канцелар Ангела Меркел, као и мађарски премијер Виктор Орбан недвосмислени су у својим недавним изјавама да се земља мора вратити Немцима и Мађарима, односно да потомци српских колониста који су је населили после Другог светског рата морају да је напусте", рекао је Мирчић на ванредној конференцији за новинаре у Новом Саду.       
Он је оцијенио да је још скандалозније да државни врх Србије не реагује на пријетње које долазе из Њемачке и Мђарске.
"Још се нико из државног врха није огласио поводом претњи Србима из Војводине да селе са својих огњишта, како би се на њих населили потомци оних који су у име фашизма током Другог светског рата убијали, пљачкали и на друге начине харали не само Војводином. Познато је да су овдашњи фолксдојчери чинили ударни састав злогласне СС дивизије, која је у Поткозарју чинила стравичне злочине, за које никад, нико није одговарао", рекао је Мирчић.
Он сматра да је још чудније понашање српских власти с обзиром да се зна да Виктор Орбан директно контролише фашистички покрет "64 жупаније":
"Тај покрет не крије да му је циљ припојење Војводине Мађарској и да ће учинити све да до тога дође. Виновници најтежих међунационалних инцидената управо су припадници `64 жупаније`, који несметано вршљају покрајином и чине зло за рачун Орбанове владе", навео је Мирчић.
Према његовом мишљењу, ситуација у Војводини данас готово да је идентична оној пред Други свјетски рат.
"Тад је Европа уз помоћ бескрупулозних домаћих политичара терала из Војводине прекаљене српске ратнике из Првог светског рата и њихову децу, како би се на њихову земљу вратили Немци и Мађарима. Хероји, којима се сав тадашњи свет дивио, враћали су се под притиском Европе и домаћих политичара у своје завичаје у Босни, Хрватској и другде. Данас, међутим, потомци колониста немају куда и коме да се врате. И зато, уколико власт хитно не предузме хитне кораке, Војводини прете велики немири, а можда и нешто много теже", навео је Мирчић.

 

 

Извор: срна