НИКАДА СЕ НЕ СМИЈЕ ЗАБОРАВИТИ НАТО АГРЕСИЈА

Скуп поводом 16 година од агресије НАТО-а, у организацији Београдског форума за свијет равноправних

Скуп поводом 16 година од агресије НАТО-а, у организацији Београдског форума за свијет равноправних

НАТО агресија на Србију, односно СР Југославију, никада се не смије заборавити, и потребно је обновити захтјеве за ратну одштету и оптужницу против бивших лидера НАТО-а одговорних за агресију, речено је на скупу поводом 16 година од агресије НАТО-а, у организацији Београдског форума за свијет равноправних.

Генерал Јово Милановић из Организације Клуб адмирала и генерала Србије рекао је да је потребно обновити оптужницу против 14 некадашњих лидера НАТО-а, али и проширити је новим именима одговорних за ратне злочине уништавање привредних и економских ресусрса Србије, и покушај да се оружаном силом измијени уређење Србије. 

Он је навео да је НАТО агресија дуго припремана, готово седам година, а да је данас на дјелу процес ревидирања тековина Другог свјетског рата, као и период "трећег свјетског рата", који предводе САД. 

Милановић је рекао да је НАТО у протеклим годинама, због своје експанзионистичке политике, произвео тероризам, а сада им се он враћа као бумеранг. 

Предсједник Српског националног вијећа Црне Горе Момчило Вуксановић рекао је да НАТО агресија има посљедице и данас по српски народ. 

Он је навео да се у Црној Гори проводи агресивна НАТО кампања, на коју је Црна Гора до сада потрошила 15 милиона евра.

Предсједник Асоцијације хероја Русије Алексеј Чагин, поздрављајући скуп, рекао је да ће за мјесец дана у Русији, заједно са представницима Срба бити обиљежен Дан побједе над фашизмом. Он је позвао људе из Србије да дођу у Русију и испричају руској омладини своја искуства из НАТО агресије. 

Чагин је рекао да је за Русију болно и узнемирујуће што се НАТО све више приближава границама Русије, те додао да је Србија увијек била поуздан сарадник Русије, и да су Срби и Руси браћа заувијек. 

Предсједник Београдског форума за свијет равноправних Живадин Јовановић рекао је медијима из Републике Српске да је од агресије НАТО-а прије 16 година до данас из Србије кроз приватизацију "исисано" више од 51 милијарде долара, док је за то вријеме Србија добила само три милијарде долара посредством донација. 

"Циљ НАТО-а је узети, контролисати, овладати свим ресурсима Србије", указао је Јовановић. 

Он је навео да је први корак, као дио експанзионистичке стратегије НАТО-а ка Истоку, била агресија на СР Југославију, те подсјетио да је прва НАТО база основана на Косову. 

Јовановић је напоменуо да је Југославија бомбардована без одобрења Савјета безбједности, противно међународном праву, и да је за 78 дана бомбардовања убијено 78-оро дјеце, односно више од 3.500 људи, од којих двије трећине цивила, да је материјална штета већа од 100 милијарди долара, и да је коришћен осиромашени уранијум, као и у претходном бомбардовању Републике Српске. 

"Ми дијелимо исту судбину са Русијом. Све што се дешавало Србији 1999. било је само борбена припрема за експанзију НАТО-а ка Истоку, а Украјина је последица те експанзионистичке стратегије", указао је Јовановић. 

Он је рекао да Србија не може стављати испред освједочених пријатеља оне који су је бомбардовали. 

Бивши генерал Радован Радиновић критиковао је споразум ИПАП Србије са НАТО, наводећи да му то личи на неформално укључење Србије у НАТО, и дешава се 10 дана прије обиљежавања НАТО агресије. 

Он је указао да пристајање на тај највиши облик сарадње представља пристајање на све што НАТО чини, и што ће чинити. 

Представник студената из Републике Српске Невен Ђенадија рекао је да се не смију заборавити српске жртве и хероји који су живот дали за отаџбину, и да је зато потребно обиљежавати овакве годишњице. 

Округли сто у Сава центру организовали су Београдски форум за свијет равноправних, СУБНОР Србије, Клуб генерала и адмирала Србије и друге нестраначке организације. 

Скупу под слоганом "Да се не заборави - Не у Нато" присуствовали су делегација Асоцијације хероја Русије и амбасадор Бјелорусије Владимир Чушев.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

СРБИЈА БЛИЖЕ НАТО-у НА ПОЧЕТКУ НОВОГ ХЛАДНОГ РАТА

Кад оборени опет полете

Да се не заборави!

ШЕСНАЕСТ ГОДИНА ОД АГРЕСИЈЕ НА СР ЈУГОСЛАВИЈУ

ВОЈСКА НАТО МОЖЕ СЛОБОДНО ДА "КРСТАРИ" СРБИЈОМ ...