НЕ БИ СМЈЕЛИ У ЕУ

srna2

БАЊАЛУКА, 1. НОВЕМБРА (СРНА) - Хрватска каква је сада не би смјела у Европу не само када је ријеч о слободи медија него и због стања у правосуђу, али јој се на неки начин прогледало кроз прсте, рекао је познати хрватски новинар и аутор забрањене "Латинице" Денис Латин.
"Хрватска се пожурује да уђе у ЕУ и то ће се догодити зато што смо обавили цијели комплекс послова везаних за Хашки суд. Само због тога су нас гурнули у тај процес, док је пуно других питања занемарено", рекао је Латин за бањалучки "Фокус".
Он је истакао да не зна колико је то добро и додао да и у јавности постоји велики отпор према ЕУ.
Латин сматра да Европа, која пропада финансијски, Хрватској доноси неки регулативни оквир који нигдје другдје не може добити и истиче да без притиска међународне заједнице не би ријешила питање ратних злочина, корупције, нити би ухапсила бишег премијера Иву Санадера.
Према његовим ријечима, догађаји који су тијесно повезани са убиством власника недељника "Национал" Иве Пуканића показују да мафија води цијелу ствар и да је толико повезана са властима да се "више не зна ко је с ове, а ко с оне стране закона".

 

Извор: срна

Додајте коментар