МОГУЋЕ ОПТУЖНИЦЕ ПРОТИВ МЛАЋЕ И ЦИКОТИЋА?

sud

САРАЈЕВО, 5. ЈАНУАРА (СРНА) - У Тужилаштву БиХ у току 2012. године може се очекивати процесуирање одговорних за ратне злочине над Србима у бугојанском селу Чипуљићи, за шта постоји од раније пријава МУП-а Републике Српске, сазнаје сарајевско "Ослобођење".

Лист наводи да је могуће подизање оптужница против Џевада Млаће и Селме Цикотића, чланова ратног предсједништва Бугојно, за злочине над Хрватима 1993. године и одговорних за злочине над Србима у селу Чипуљићи 1992. године.

Када у правоснажној пресуди Суда БиХ у бугојанском случају, која се очекује послије божићних и новогодишњих празника, Млаћо и Цикотић буду именовани као учесници удруженог злочиначког подухвата, биће испуњен и посљедњи предуслов за подизање оптужнице против њих двојице, наводи "Ослобођење".

Тужилаштво БиХ раније је потврдило да су обојица под истрагом за ратне злочине и више су се пута појављивали као свједоци пред Судом, а судије су једино њима додијелиле адвокате-савјетнике како не би сами себе оптужили за учешће у ратним злочинима.

 

Извор: срна