МИТРОВИЋ: ЏАФЕРОВИЋ НЕ МОЖЕ ВОДИТИ ПАРЛАМЕНТ БиХ

Недељко Митровић
Недељко Митровић

Предсједник Организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Недељко Митровић сматра да Шефик Џаферовић не може обављати функцију предсједавајућег Представничког дома парламента БиХ, због прикривања ратних злочина почињених над Србима у протеклом рату у БиХ.

"Не треба заборавити ни одговорност највиших ратних војних и политичких бошњачких званичника за прикривање тијела несталих српских бораца и цивила на подручју Озрена", рекао је Митровић Срни. 

Он каже да Тужилаштво БиХ треба да се позабави документацијом и доказним материјалом о ратним злочинима почињеним над Србима, које је доставио потпредсједник Федерације БиХ Мирсад Кебо. 

"Тужилаштво БиХ, такође, мора да се изјасни о предметима `Дудаковић`, `Мркоњић Град`, `Брод`, преостали дио предмета `Сијековац`, за које им је достављена обимна документација, докази и видео записи", рекао је Митровић.

Кебо је раније потврдио да је главном тужиоцу БиХ Горану Салиховићу доставио неколико хиљада страница докумената у вези са злочинима над Србима у Возући код Завидовића. 

Он каже да се у овим документима помињу имена бившег команданта Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакиба Махмуљина и начелника Центра служби безбједности Зеница Шефика Џаферовића.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

МИТРОВИЋ: НЕМА МЈЕСТА ЗАДОВОЉСТВУ ИЦМП-а - Jadovno ...

митровић: застој у процесуирању злочина над ... - Jadovno 1941.

КЕБО: ВИСОКИ ЗВАНИЧНИЦИ ПРЕЋУТАЛИ ... - Jadovno 1941.

ГАЛИЈАШЕВИЋ: ЗЛОЧИНИ ПОД КОМАНДОМ СДА - Jadovno 1941.