МИНИСТАР ПРИМИО ПРЕДСТАВНИКЕ УДРУЖЕЊА "СРБИ ЗЕНИЧКЕ РЕГИЈЕ"

Davor Čordaš

БАЊАЛУКА, 27. ОКТОБРА (СРНА) - Министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске (РС) Давор Чордаш примио је представнике Удружења избјеглих и расељених лица "Срби зеничке регије", који су започели данас прије подне у бањалучком парку "Младен Стојановић" мирне протесте, изражавајући незадовољство што њихови стамбени проблеми још нису ријешени.
Састанку присуствује и помоћник министра за рад и борачко-инвалидску заштиту РС Чедо Ковачевић.
Из Министарства за избјеглице и расељена лица РС најављено је да ће након састанка бити издато саопштење.
Око 50 Срба избјеглих из Федерације БиХ (ФБиХ), који 16 година живе у алтернативним смјештајима у Братунцу започели су данас прије подне у бањалучком парку "Младен Стојановић" мирне протесте, изражавајући незадовољство што њихови стамбени проблеми још нису ријешени.
Предсједник Удружења избјеглих и расељених лица "Срби зеничке регије" Урош Недић рекао је новинарима да ово није никакав политички скуп, већ да је ријеч о протесту грађана који се налазе у тешкој социјално-економској ситуацији.
Недић је рекао да окупљени грађани траже да Влада РС врати субвенцију за плаћање кирије за алтернативни смјештај на ранији износ од 150 КМ и да трајно ријеши њихова стамбена питања.
"Ови људи немају средстава за плаћање кирије за становање коју плаћају углавном Бошњацима у Братунцу, јер их већина није запослена и ако се не ријеши њихов проблем они немају куда да се врате", истакао је Недић.
Он је рекао да очекује да их прими премијер РС Александар Џомбић и ресорни министри за избјеглице и расељена лица и рада и борачко-инвалидске заштите, јер већина ових људи су били борци ВРС и РВИ који немају никаквих средстава за живот.
Недић је напоменуо да се стање за 115 корисника алтернативног смјештаја драстично погоршало од када је Министарство за избјеглице и расељена лица РС смањило у овој години субвенцију за кирију са 150 на 60 КМ мјесечно.

 

 

Извор: срна

Додајте коментар