КРЕСО ДРЖИ ОРУЖЈЕ "ВИКИЋЕВАЦА"

sud

БАЊАЛУКА, 30. ДЕЦЕМБРА (СРНА) - Предсједница Суда БиХ Медџида Кресо "под кључем" држи око 500 аутоматских пушака и другог оружја које су током рата користили припадници Специјалне полиције МУП-а такозване Републике БиХ, чији је командант био Драган Викић, пише "Прес".

Викићеви специјалци су и данас смјештени у бившој касарни "Виктор Бубањ", у згради коју користе од 1992. године, иако је касарна прије седам година дата на коришћење правосудним институцијама БиХ. Пошто цијели комплекс бивше касарне обезбјеђује судска полиција којом командује Кресо, она практично "под кључем" држи оружје којим су убијани сарајевски Срби, наводи лист.

Зграда у којој се налази оружје је подземним тунелом повезана са зградом Суда БиХ, а управо у том тунелу је била смјештена и комплетна документација о борбеним дејствима Викићевих специјалаца и других формација МУП-а такозване Републике БиХ.

Лист наводи да је комплетна документација на волшебан начин завршила у рукама Хасана Плеха, службеника америчке амбасаде, који има своју канцеларију у Суду БиХ.

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Славко Јовичић оцијенио је чудним што је међународна заједница поклонила огромна средства за рад Тужилаштва и Суда БиХ, а да се нико од странаца и надлежних није побунио због чињенице да је Специјална полиција Федерације БиХ узурпирала једну од зграда.

Предсједник Борачке организације Републике Српске Пантелија Ћургуз поставио је питање како Срби у Сарајеву могу да се осјећају безбједно, када они који треба да воде истраге о злочинима над сарајевским Србима крију доказе о томе.

 

 

Извор: срна