ФИЛМ АНЂЕЛИНЕ ЏОЛИ ФИНАНСИРАН ИЗ САУДИЈСКЕ АРАБИЈЕ?

joli

БЕОГРАД, 22. ЈАНУАРА (СРНА) - Амерички новинар српског поријекла Вилијам Дорић истиче да се по Холивуду прича да је филм "У земљи крви и меда" финансиран из Саудијске Арабије, а да је глумица Анђелина Џоли, која га је режирала, одабрана због својих политичких ставова.

        "Она није неука. Блиска је вашингтонским политичарима. А њен отац, холивудски глумац Џон Војт, похађао је Степинчеву средњу школу у Њујорку. Изграђена је 1950. године и добила је име по хрватском католичком свештенику осуђеном за злочине над Србима и Јеврејима у Другом светском рату", рекао је Дорић. Чињеница да је Џон Војт практично ђак Алојзија Степинца, каже он, можда је кључ антисрпске кампање Анђелине Џоли.

        Дорић је за београдске "Вечерње новости" рекао да је Џолијева потрошила 13 милиона долара за овај филм, али да јој доноси малу зараду, док га је један биоскоп у Лос Анђелесу скинуо са репертоара послије само три приказивања, што је огроман неуспјех.

        Напоменувши да је Српска православна црква у филму оптужена за злодјела, Дорић је оцијенио да је филм Џолијеве "покушај кинематографског геноцида".

        "Анђелина Џоли би можда волела да се мисли да је филм уметнички, али, у суштини, ово дело је чиста антисрпска пропаганда. Режисерка публици шаље поруку да су Срби тотално луди, дивље звери, а муслимани невине жртве. На крају шпице исписала је и 'податке' о муслиманским жртвама и '50.000 силованих жена", наводи Дорић.

        Он тврди да је од пет холивудских филмова посвећених Србима као злочинцима само "Иза непријатељских линија" зарадио новац, док су филмски критичари "Њујорк тајмса" написали да су ти филмови "велико разочарење". "Са толико неуспелих филмова о рату у бившој Југославији ниједан продуцент не би радио још један такав филм, нарочито после промашаја Анђелине Џоли", истакао је Дорић.

        Дорић додаје да су у Холивуду, међутим, прича да ће Џон Траволта и Де Ниро радити филм о Србији. "Знам да Де Ниро воли Србију и не верујем да ће урадити филм који ће нас увредити", увјерен је Дорић.

        Вилијам Дорић Тодоровић је рођен 1939. у Западној Вирџинији, у породици Тодоровић из Крајине. Дорићу су усташе убиле 17 рођака у цркви у Војници. Колумниста је познатих америчких гласила и од 1985. власник издавачке куће "ГМ букс". Аутор је шест књига, од којих је посљедња фото-монографија о Србији на енглеском. Носилац је Ордена Светог Саве.

 

Извор: срна