ЂУРИЋ: ВЈЕРУЈЕМО У ВАСКРС МОРАЛНЕ И ВИТЕШКЕ СРБИЈЕ

Српски сабор Заветници

Српски сабор Заветници

Почасни предсједник националног савјета Српског сабора "Заветници" писац Антоније Ђурић поручио је синоћ да вјерује у васкрс Србије пуне моралног здравља и витештва.Поводом три године од оснивања "Заветника" Ђурић је рекао да вјерује да ће младост окупљена око овог сабора успјети да се избори за Србију каква је била кроз вијекове. 


Ћурић, који је аутор драме "Солунци говоре", рекао је да се још као млад заклео да ће се до посљедњег даха борити за Србију, баш као што то данас раде активисти "Заветника". 

"Ова младост ће дати све за своју отаџбину Србију и за мајчицу Русију, јер је привилегована да има две мајке", рекао је Ђурић. 

Портпарол Српског сабора "Заветници" Милица Ђурђевић извинила се свим "Заветницима" који су на скупштину дошли из Црне Горе, Македоније и са Космета, јер их је, како је рекла, њихова матица Србија заборавила и препустила саме себи. 

Она је нагласила да Срби који се на различитим просторима боре за своје национално достојанство и опстанак могу много да науче од народа и руководства Републике Српске, који је показао државотворну свијест и опстаје упркос великим притисцима. 

"Србија је понижена, опљачкана и уцењена. Сви ми можемо данас много тога да научимо од Републике Српске", рекла је Ђурђевићева. 

Предсједник Српског сабора "Заветници" Стефан Стаменковски рекао је да су радном дијелу скупштине присустовали делегати из свих српских земаља и додао да су управо саборност и јединство најјачи адути у програму дјеловања "Заветника". 

"Никада нећемо да прихватимо моделе западних марионета. Борићемо се за Србију, а зна се где су наше границе. Оне су тамо где су српски гробови и светиње", поручио је Стаменковски. 

Свечаном дијелу скупштине присустовали су и представници дипломатских представништва Русије и Сирије у Београду, који су поздрављени бурним аплаузима и пружена им је чврста подршка да истрају у борби којој су свакој понаособ наметнули различити непријатељи, али исти интереси свјетских моћника који теже апсолутној доминацији.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

Ђурђевић: Најближа нам је идеја националног ... - Jadovno 1941.

КАПЕТАНА ДРАГАНА НЕ ИЗРУЧИВАТИ ... - Jadovno 1941.