УСТАШЕ УБИЛЕ ДЕСЕТИНЕ ЧЛАНОВА ПОРОДИЦЕ ВУЧИЋ

Премијер Србије Александар Вучић

Премијер Србије Александар Вучић

Премијер Србије Александар Вучић оцијенио је да је хрватски "Јутарњи лист", близак највишим круговима у Хрватској, изнио набруталније лажи да његову породицу нису убиле усташе, те нагласио да се убијени од усташке руке у његовој фамилији броје десетинама.


Вучић, који је своју изјаву за јавност потписао као "син обичног српског избјеглице Александар Вучић", истакао је да су његову породицу побиле усташе у Другом свјетском рату, а да су у посљедњем рату све куће Вучића срушене и спаљене. 

"Онима који бране усташе и који прикривају њихове злочине, желим мање мржње и верујем да ће схватити да њиховим прљавим нападима и бесмисленим измишљотинама нису донели ништа добро ни својој земљи ни својој будућности", истакао је Вучић. 

Он је оцијенио да "Срби и Хрвати имају бољу и другачију будућност од оне коју јој желе поједини медијски и политички посленици из Хрватске". 

"Као председник Владе Србије навикао сам и мој посао је да трпим бројне неистине, али никада нисам помислио да ће било коме на кугли земаљској пасти на памет да, као оружје у борби против држава или лидера других држава, користи најбруталније лажи и нападе на нечије породице", навео је Вучић. 

Он је додао да је хрватски "Јутарњи лист", ваљда усљед политичких пораза који су доживјели послије напада на Србију, објавио текст у коме се руга убијеним члановима породице Вучић, говорећи како их усташе, уствари, нису побиле. 

Истине ради, Вучић је саопштио да су оца његовог оца, Анђелка, једног од најбогатијих српских домаћина у селу Чипуљић код Бугојна, усташе одвеле у првој групи и недуго затим ликвидирале.

"Мој отац га никада није ни видео, јер се родио након његове смрти. Убили су га, а нама су као породици позната имена усташких кољача који су у томе учествовали и потказивача и непосредних извршилаца", навео је Вучић. 

Такође, на почетку Другог свјетског рата убијени су и Стево Вучић, Илија Вучић, Ђорђо и Рајко Вучић, најближи сродници Вучићевог оца. 

У посљедњем рату, са почетка 90-тих година прошлог вијека, од хрватске гранате страдао је Дојчин Вучић. 

"На страни моје баке, очеве мајке, породица Куновац, страдао је још већи број људи, који су убијени само зато што су Срби. Убијени од усташке руке у мојој фамилији броје се десетинама", навео је Вучић. 

Према његовм ријечима, у посљедњем рату све куће Вучића, као једне од најугледнијих српских породица, срушене су и спаљене, а то су обавили "`хрватски јунаци` јер камени зидови нису могли сами да се бране". 

"На крају, не мислим да сам мање или више вредан због тога што сам Србин православне вере. И поред свега што се мојој породици догодило, веома поштујем и Хрвате и све људе католичке вероисповести и желим да нам се никада не понове ни 1941. нити 1991. година", навео је Вучић.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

Вучић: Усташе су побиле цијелу моју фамилију и сад тражите да ...

ВУЧИЋ ИСКРЕНО ПРИСТУПИО ПРОБЛЕМУ НЕСТАЛИХ ...