СРБИ НЕ СМИЈУ ЗАБОРАВИТИ ГЕНОЦИД ПОЧИЊЕН НАД ЊИМА

Бабкен Симоњан
Бабкен Симоњан

Почасни конзул Србије у Јерменији Бабкен Симоњан изјавио да Срби никада не смију заборавити геноцид који је над њима почињен у 20. вијеку и нагласио да српски народ културу сјећања мора учити од јерменског.

Он је истакао да Србима треба усадити у срца да је Косово српска земља и да никада није било албанско. 

"Као што је Нагорно Карабах отет од Јерменије тако је Косово отето од Србије. Кад-тад Косово ће поново бити српско! Верујте, ми у томе имамо искуства", рекао је Симоњан за "Политику". 

Он је истакао да је неслога велика мана Срба. "Добри сте научници, интелектуалци, писци, домаћини, мирољубив и добродушан народ, али не можете сломити ту неслогу и рећи `пријатељу, ти си у праву`, а само слога може да спаси Србију", поручио је Симоњан. 

Говорећи о обиљежавању стогодишњице геноцида над Јерменима, Симоњан је навео да је 30 земаља потврдило долазак, а да је позив на централну манифестацију упућен српским парламентарцима и предсједнику Србије Томиславу Николићу. 

Он је подсјетио и на ријечи предсједника Јерменије Сержа Сергсјана, који је често истицао да се прошлости окрећу они народи који ту прошлост имају, док они који је немају гледају само у будућност.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

Сабор Јерменске Цркве припрема канонизацију жртава геноцида

СЕНАТ О ПРИЗНАЊУ ГЕНОЦИДA НАД ЈЕРМЕНИМА - Jadovno ...

Крвави пут од Арарата до Јадовна - Пише ... - Jadovno 1941.

Хрватска крије геноцид - Jadovno 1941.