СЈЕЋАЊЕ НА БИТКУ НА КОЗАРИ 4. ЈУЛА

tl_files/ug_jadovno/img/stratista/ostala_stratista/mrakovica.jpgПРИЈЕДОР, 24. ЈУНА /СРНА/ - На Мраковици ће 4. јула бити обиљежене 72 године од Битке на Козари, најавио је данас у Приједору предсједник Пододбора Владе Републике Српске за обиљежавање значајних историјских догађаја Велимир Дуњић.


"Потврђен је долазак представника СУБНОР-а из Црне Горе, Србије, Хрватске и Словеније, а на овај скуп смо позвали и све амбасадоре акредитоване у БиХ" рекао је Дуњић новинарима у Приједору.

Он је навео да је на данашњој сједници Пододбора усвојен програм обиљежавања козарске епопеје, који ће почети у 9.30 часова пријемом званица у вили Мраковица, а у 10.00 часова услиједиће парастос код спомен крста.

"Полагање вијенаца на централно спомен обиљежје предвиђено је за 10.45 часова, а обраћање званичника за 11.15 часова, након чега ће услиједити пригодан умјетнички програм", рекао је Дуњић.

Он је додао и да је, уз позив свим градоначелницима и начелницима општина у Републици Српској, упућена и иницијатива да се за све заинтересоване грађане обезбиједи бесплатан аутобуски превоз до Козаре.

Предсједник СУБНОР-а Републике Српске Благоје Гајић позвао је све који цијене антифашистичку борбу да тога дана дођу на Мраковицу на традиционални народни збор, подсјећајући да се тај историјски догађај обиљежава од 1945. године као велика тековина НОБ-а.

 

Извор:tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png