ПОЛОЖЕНИ ВИЈЕНЦИ НА СПОМЕН-ОБИЉЕЖЈА У КОТОР ВАРОШУ

Полагање вијенаца поводом 70 година од ослобођења Котор Вароши
Полагање вијенаца поводом 70 година од ослобођења Котор Вароши

У оквиру обиљежавања 24. априла - Дана општине Котор Варош положени су вијенци на спомен-костурницу НОР-а, спомен-бисту народног хероја Радета Личине и спомен – обиљежје погинулим борцима у одбрамбено – отаџбинском рату.

Након одавања поште погинулим борцима НОР-а, предсједник општинске организације СУБНОР-а Јово Трњак је истакао да је 24. април, када је прије 70 година ослобођен Котор Варош, један од најзначајних датума у которварошкој историји. 

"На подручју општине Котор Варош живи шест бораца у поодмаклим годинама, два борца немају никаквих примања, тако да сви они живе у врло тешкој ситуацији", истакао је Трњак. 

Он је изразио наду да ће спомен-костурница у наредном периоду бити реконструисана и апеловао да државне институције помогну у рјешавању овог проблема. 

Начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић присуствовао је полагању вијенаца на спомен-костурницу палим борцима у Другом свјетском рату, а положио је вијенце и на спомен обиљежје борцима одбрамбено-отаџбинског рата. 

"Наша је трајна обавеза да гајимо сјећање на погинуле борце и да водимо сталну бригу о њиховим породицама", истакао је Вучановић. 

Вијенце на спомен обиљежје палим борцима отаџбинског рата положиле су делегације општине Котор Варош и општинске борачке организације, као и родбина погинулих бораца.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ТЕЖАК ПОЛОЖАЈ УЧЕСНИКА ДРУГОГ ... - Jadovno 1941.

СУТРА ОБИЉЕЖАВАЊЕ 70 ГОДИНА ОД ОСЛОБОЂЕЊА ...

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ПРЊАВОРА - Jadovno 1941.