ПОЛОЖЕНИ ВИЈЕНЦИ НА ПАРТИЗАНСКО ГРОБЉЕ У КНЕЖИЦИ

Полагање вијенаца на партизанском гробљу у Кнежици

Полагање вијенаца на партизанском гробљу у Кнежици

Полагањем вијенаца на партизанско гробље у насељу Кнежица код Козарске Дубице, јуче је почело обиљежавање 74 године од подизања устанка против фашизма у БиХ.

Вијенце су положили изасланик предсједника Републике Српске Александар Врањеш, делегације Народне скупштине и Владе Српске, конзул Србије у Републици Српској Владимир Николић, као и делегације општине Козарска Дубица, републичког и општинског СУБНОР-а.

У знак сјећања на датум када је народ Поткозарја дигао устанак против фашизма и окупације, вијенце на партизанско спомен-обиљежје у Кнежици положили су и припадници Трећег пјешадијског Република Српска пука, делегације Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила и Савеза организација и удружења ратних војних инвалида Републике Српске.

Обиљежавање Дана устанка против фашизма у БиХ настављено је синоћ пригодним програмом одржаним у Милића Гају код Козарске Дубице, гдје су се бројним поштоваоцима традиције Народноослободилачке борбе обратили званичници Републике Српске и представници СУБНОР-а.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

БЕСПЛАТАН ПРЕВОЗ ДО МИЛИЋА ГАЈА (Најава) - Jadovno 1941.

У Дубици током Другог свјетског рата страдало 54 одсто ...

Сјећање на ЈАНДРИЋЕ из Читлука код Козарске Дубице ...