ПАВИЋ: ХЕРОЈСТВО УЧЕСНИКА НОР-а - ПРИМЈЕР

Градоначелник Приједора Марко Павић на пријему са ветеранима НОР-а
Градоначелник Приједора Марко Павић на пријему са ветеранима НОР-а

ПРИЈЕДОР, 29. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Градоначелник Приједора Марко Павић рекао је данас да се овај град поноси борцима Народноослободилачког рата /НОР/, јер су они ударили темеље ономе што данас има.

"Њихова борба против фашизма, херојство које су показали, као и одговорност према заједници коју су градили, може данас служити свима нама за примјер, као и за све будуће генерације", рекао је Павић, који је данас ветеранима НОР-а у просторијама Градског одбора СУБНОР-а уручио пригодан новогодишњи промотивни материјал. 

Он је додао да је посјетио борце НОР-а у знак сјећања за оно што су урадили, како би им исказао поштовање и пожелио срећне предстојеће празнике. 

Предсједник Градског одбора СУБНОР-а Вељко Родић каже да без подршке локалне заједнице тешко да би могли да обаве све оне послове због којих су и основани давне 1946. године. 

Током сусрета разговарано је о даљој сарадњи градских власти и СУБНОР-а на обиљежавању значајних датума и годишњица из периода Другог свјетског рата. 

Родић је истакао да је Приједор дао 10 народних хероја, 467 носилаца партизанске споменице, од којих је њих осам живих, као и око 5.000 бораца, од којих је 2.307 погинуло у рату, а живих је око 200 учесника НОР-а. 

На пријему, који је данас приређен у просторијама СУБНОР-а, присуствовали су и представници градске Борачке организације и Организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила, те других невладиних организација са којима СУБНОР сарађује у активностима његовања традиција НОР-а.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

владика атанасије: срби склони забораву ... - Jadovno 1941.

ОБИЉЕЖЕНО 20 ГОДИНА ОД ОДБРАНЕ ГРАДА ... - Jadovno 1941.

ОСНОВАНО УДРУЖЕЊЕ АНТИФАШИСТА И БОРАЦА НОР-а ...

ОБИЉЕЖЕН ДАН БОРЦА - Jadovno 1941.