"ЛЕДЕНА ТИШИНА" ГОВОРИЛА О ХОЛОКАУСТУ И ЗЛОГЛАСНОЈ РАЦИЈИ

Споменик жртвама новосадске рације
Споменик жртвама новосадске рације

Пројекцијом филма "Мој отац, Мирко Фукс" и радионицом "Мирко Фукс, грађанин Новог Сада" завршен је седмодневни програм под називом "Ледена тишина говори", који је одржан у Новом Саду.

Филм су направили ученици новосадске Средње школе за кадрове услужних дјелатности "Светозар Милетић", а говори о новосадском Јевреју, који је успио сачувати достојанство и људскост, пролазећи кроз голготу холокауста. 

Програм "Ледена тишина говори" био је посвећен Међународном дану сјећања на жртве и хероје холокауста и на злогласну "Новосадску рацију". 

Током трајања програма одржано је седам радионица, три изложбе и приказан циклус играног филма под називом "Да се не понови". 

Програм "Ледена тишина говори" почео је у сриједу, 21. јануара, на дан када је почела злогласна "Новосадска рација", а завршен јуче, 27. јануара, на дан који се у свијету обиљежава као Међународни дан сјећања на жртве и хероје холокауста. 

Организатор програма био је Културни центар Новог Сада који је путем радионица и филмова позвао на дијалог о тим трагичним историјским догађајима да се никад више не би поновили.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png


Везане вијести:

ВУЧЕВИЋ: ИСПИТ О ЖИВОТУ И ПРАШТАЊУ

Како сам преживео »новосадску рацију« – Иван Ивањи