ЕВРОПУ ПОДСЈЕТИТИ НА ЗАСЛУГЕ СРПСКОГ НАРОДА У ИСТОРИЈИ И НАУЦИ

Смиља Аврамов
Смиља Аврамов

Професор Смиља Аврамов изјавила је данас да Европу и свијет треба подсјећати на огромне заслуге српског народа, а прије свега на то да су српски научници "ударили темеље данашњој технолошкој револуцији".

 
"Треба подсетити Европу, па и свет на историјске заслуге српског народа човечанству, не само кроз ратове које смо заједно водили у протекла два века, него пре свега кроз научни допринос кога су свету подарили велики српски умови и ударили темеље данашњој технолошкој револуцији", рекла је Аврамов. 

Она је примајући од предсједника Србије Томислава Николића Сретењски орден првог степена, за нарочите заслуге у области научне и просвјетне дјелатности, поручила да је за Србију сада од пресудног значаја питање којим путем кренути послије тешке кризе у коју је упала својом али и туђом кривицом. 

Аврамов је указала да је српски народ неправедно распарчан, сатанизован, лишен колијевке своје духовности и битисања. 

Србији је, како је истакла, прекројена историја уз вјештачки исконструисане оптужбе на рачун појединих хероја, док су жртве геноцида осуђене на презир и заборав. 

Аврамов је оцијенила да данашњи добитници ордена поводом Дана државности Србије, примају та одликовања као позив и као опомену да у овом критичном тренутку уједине све снаге у успостављању и обнови српске државе.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png



Везане вијести:

СМИЉА АВРАМОВ Немачка наставља нацистичку политику ...

СПЦ одликовала др Смиљу Аврамов „за делатну ... - Jadovno 1941.

Геноцида над Србима нема у читанкама - Jadovno 1941.