ДИКЛИЋ: ЕВРОПА ЋЕ ПРЕПОЗНАТИ ПРАВО ЛИЦЕ ХРВАТСКЕ

Промовисана књига Момчила Диклића, ''Народ без шансе''

Промовисана књига Момчила Диклића, ''Народ без шансе''

Аутор књиге "Народ без шансе" Момчило Диклић изјавио је вечерас у Београду да ће Европа тек упознати право лице Хрватске која се никада није раскрстила са нацистичком и усташком прошлошћу, што за посљедицу има да Срба на том простору више нема, односно да је оно мало преосталих изложено асимилацији и покатоличавању.

Диклић је оцијенио да то што сада хрватски предсједник Колинда Грабар Китаровић осуђује исписивање "свастика" по српској имовини и богомољама и што то чини и репрезентативац Хрватске Давор Шукер, не значи ништа друго него да је "Хрватска завршила посао са Србима", а сад хоће да се другачије представи Европи.

"Европа ће њих препознати. Више се не могу сакривати", рекао је Диклић, који се као историчар годинама уназад бавио проблематиком нестанка Срба у Хрватској.

Он је нагласио да постоје необориви докази да преостали Срби у Хрватској због голе егзистенције и опстанка мијењају име и вјеру што неумитно води ка њиховом крајњем нестанку.

"Сви наши путеви воде у наш нестанак из Крајине. Дао Бог да нисам у праву", рекао је Диклић, који је публици у препуној сали Дома ратних војних инвалида представио своју књигу која систематски и аналитички говори о процесима који су довели да Срби у Хрватској нестану.

Професор Слободан Комазец је на промоцији указао да је систематским прогоном, убијањем и асимилацијом Срба Хрватска постала најчистија католичка држава у Европи послије Пољске и упозорио да се они који тамо живе више не смију називати Србима.

"Асимилација уз процес католичења траје. Најмање 30.000 Срба је покатоличено да би сачували голе животе", нагласио је Комазец.

Он је додао да велику кривицу због таквог положаја Срба у Хрватској има и снисходљивост српских власти, које због тежње ка ЕУ занемарују српску заједницу која тамо живи у нечовјечним условима.

"Ми због неке фатаморгане зване ЕУ стално попуштамо Хрватској, а сутра ћемо добити нове уцјене. Србија у овом тренутку ћути, а ми смо у Хрватској постали невидљиви. САНУ и СПЦ би требали реаговати и да се изради нацрт будућности српског народа", сматра Комазец.

Доктор Момчило Суботић са Института за Међународну политику и привреду рекао је да је за Србе велики проблем јер не посједују културу сјећања, што Хрвати јако добро користе фалсификујући, не само историју, него и српску културу и идентитет.

Он је нагласио да су Хрвати 1991. године наставили тамо гдје су стали 1941. године и уз помоћ истих ментора - Ватикана, Њемачке и Вашингтона очистили Хрватску од Срба.

Генерал Милисав Секулић је подсјетио да је Алојзије Степинац, који "само што није проглешен свецем", неколико дана по оснивању Независне Државе Хрватске (НДХ) у априлу 1941. године, извјестио је Ватикан да је покатоличено 240.000 Срба и нагласио да се такви извјештаји пишу и данас мада бројке нису тако импозантне јер Срба напросто нема.

"Хрватски министар за борачке категорије 2. децембра 2008. године је изјавила да 27.000 усташа ужива пензије, а ми дозвољавамо да нам они дијеле лекције о томе како нисмо антифашисти. Замислите они за Кордун кажу да су тамо против фашиста заједно ратовали Срби и Хрвати. И јесу, само што је погинуло 30.000 Срба и 137 Хрвата", закључио је Секулић.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

Срби у Хрватској забринути да ће нестати - Jadovno 1941.

Све је више напада на Србе у Хрватској - Jadovno 1941.

Будачки процес - отрежњујуће поруке историје - Jadovno 1941.

Др Момчило Диклић: АНТИФАШИЗАМ У ХРВАТСКОЈ - Jadovno ...