БИТКА НА СУТЈЕСЦИ - СИМБОЛ МОРАЛНЕ ЧВРСТОЋЕ

Министар Миленко Савановић на Тјентишту

Министар Миленко Савановић на Тјентишту

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић изјавио је данас да је Битка на Сутјесци симбол моралне чврстоће како треба да се брани сваки кутак земље, слобода и достојанство.

Савановић је данас на Тјентишту, на обиљежавању 72 године од Битке на Сутјесци, истакао да о томе говори чињеница да се 21.000 партизана супротставила шест пута надмоћнијем непријатељу.

"Са овог мјеста желим да пошаљем поруку свим политичарима и политикама у БиХ и свјетским моћницима да морају бити свјесни чињенице да је наш народ, превасходно српски народ, добар домаћин који је спреман да подари све, али када је у питању слобода, она се никоме не поклања и за њу се живот даје", поручио је Савановић.

Он је рекао да данас фашизам "није до краја мртав" и да постоје покушаји да се уруши Република Српска.

"Молим све политичаре у БиХ да доносе разумне одлуке и да својим одлукама не испровоцирају да дође до поновног угрожавања слободе", истакао је Савановић.

У организацији Одбора Владе Републике Српске за његовање традиције ослободилачких ратова данас се на Тјентишту обиљежавају 72 године од Битке на Сутјесци.

Обиљежавању присуствују и министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић, министар за рад, запошљавање и социјалну заштиту Србије Александар Вулин, амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић, те представници Амбасаде Русије.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

Тјентиште: Обиљежена 69.годишњица Битке на Сутјесци ...

ОБИЉЕЖАВАЊЕ 69 ГОДИНА БИТКЕ НА СУТЈЕСЦИ - Jadovno ...

ДАНАС ОБИЉЕЖАВАЊЕ 71 ГОДИНЕ ОД БИТКЕ НА СУТЈЕСЦИ ...