ВЕЛИЧАЊЕ УСТАШТВА НЕ ДОПРИНОСИ ПОМИРЕЊУ СРБА И ХРВАТА

Вељко Џакула

Вељко Џакула

-Предсједник Српског демократског форума /СДФ/ у Хрватској Вељко Џакула сматра да величање усташтва на обиљежавању годишњице акције "Олуја" у Книну не води помирењу српског и хрватског народа.

"Ови догађаји представљају удаљавање једних од других на неко вријеме и ако тако наставе, онда је то трајног карактера", рекао је Џакула Срни.

Џакула каже да се хрватски предсједник Колинда Грабар - Китаровић, када је у Хрватској, "игра" хрватским национализмом, а када оде у Јерусалим онда се дистанцира од усташтва и усташке политике.

"Сви који је толико воле, који јој аплаудирајју и вјерују да је искрена, не би се тако двосмислено понашали на тако важним скуповима као што је обиљежавање, како они кажу, њихове величанствене побједе `Олује`", закључио је Џакула.

На јучерашњем обиљежавању 20 година од акције "Олуја" чули су се повици "Убиј Србина" и "За дом спремни", те пјесма "Ми Хрвати не пијемо вина, пијемо крв четника из Книна".

На концерту Марка Перковића Томпсона у Книну, такође, чули су се узвици "За дом спремни" и ношене су капе и заставе са усташким обиљежјима.

У акцији хрватске војске и полиције "Олуја" око 2.000 Срба је убијено, а око 250.000 протјерано.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ЏАКУЛА: ИСХИТРЕНА ИЗЈАВА ПРЕМИЈЕРА МИЛАНОВИЋА ...

ЈАДОВНО - ВЈЕЧНА ОПОМЕНА СРБИМА - Jadovno 1941.

ХРВАТСКА ПАРАДОМ ПОРУЧИЛА СРБИМА ДА СЕ НЕ ВРАЋАЈУ

ВУЧИЋ: АКЦИЈА "ОЛУЈА" - ЕТНИЧКО ЧИШЋЕЊЕ

Олуја - Jadovno 1941.