Датум и вријеме објављивања: 19.1.2013 13:13

Срђа Трифковић : СЛИЈЕПА МРЖЊА ПРЕМА СВЕМУ СРПСКОМ

Koncert

ЧИКАГО, 19. ЈАНУАРА /СРНА/ - Политички аналитичар из САД Срђа Трифковић изјавио је Срни поводом реаговања бошњачких удружења на извођење пјесме "Марш на Дрину" у Генералној скупштини УН - да та удружења у својој слијепој мржњи према свему српском покушавају да зараде по неки пропагандни поен.Трифковић је истакао да при томе бошњачка удржења свјесно прећуткујући чињеницу да је "Марш на Дрину" пратио побједоносну српску војску у ослобађању окупираних дијелова Србије до границе на Дрини, не преко ње, у јесен 1914. године. 

 

 

"Наравно, треба се подсетити да су шуцкори и босанске регименте са Фесовима, `наше верне Мује`, како су их од милоште звали аустријски генерали, дали несразмеран допринос злочинима над српским цивилима у Мачви и источном Подрињу те крваве јесени", истакао је Трифковић. 

Предсједавајући Генералне скупштине УН Вук Јеремић организовао је прославу српске Нове године и представљање Србије у великој сали Генералне скупштине, чему је присуствовао и Бан Ки Мун који је аплаузом пропратио концерт, на чијем крају је изведена пјесма „Марш на Дрину“. 

Генерални секретар УН Бан ки Мун изразио је жаљење ако се неко увриједио због извођења "Марша на Дрину" у Генералној скупштини УН, док је предсједавајући тог тијела Вук Јеремић истакао да је извртање чињеница за то музичко дјело представља увреду за српски народ. 

Друштво исељеника из БиХ у САД као и Удружење Сребреничке мајке у протестном писму Бан Ки Муну су навели да је "концерт био скандалозно понижавање жртава геноцида у БиХ, јер је оркестар свирао озлоглашену и насилничку српску националистичку пјесму `Марш на Дрину`". 

 

Извор: срна

 

Назад