Датум и вријеме објављивања: 10.1.2014 13:04

МИТРОВИЋ: ТУЖИЛАШТВО БиХ ПОКАЗАЛО ПРИСТРАСНОСТ

Mitrović

БАЊАЛУКА, 10. ЈАНУАРА /СРНА/ - Предсједник Организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Недељко Митровић рекао је да, нажалост, још нико није одговарао за стравично убиство заставника Војске Републике Српске Радета Рогића, чије се име налази на списку 33 тужбе које је ова организација поднијела против Федерације БиХ /ФБиХ/.
"Од Тужилаштва БиХ добили смо раније одговор да нема довољно доказа за подизање тужбе у овом случају. Видео-снимак убиства Рогића, који је имала прилику видјети цјелокупна јавност више пута у медијима, сасвим је довољан доказ о заробљавању, а затим звјерском убиству заставника Рогића. Овакав одговор Тужилаштва БиХ показује његову пристрасност у процесуирању ратних злочина", рекао је Митровић Срни. 

Он сматра да није примјерено да медији често приказују видео-снимак стравичног убиства заставника Рогића. 

"Ти снимци поготово дјелују узнемирујуће и потресно за његове најближе чланове породице", рекао је Митровић. 

Кћерке бившег заставника Војске Републике Српске /ВРС/ Радета Рогића, којег су 1995. године припадници Петог корпуса такозване Армије БиХ у близини Бихаћа заробили, а затим и убили, упутиле су Републичкој организацији породица погинулих у којем се тражи да се апелује на медије да не објављују видео-снимак стравичног убиства њиховог оца, који је за њих сваки пут неподношљиво болан и потресан. 

Раде Рогић заробљен је 1995. године у близини Бихаћа, а након тога и убијен, али његови посмртни остаци никада нису пронађени. Рогићева породица тврди да су га убили припадници 505. бужимске бригаде

 

Извор: срна

Назад