СЛУЖЕН ПАРАСТОС ПАЛИМ БОРЦИМА И ЦИВИЛИМА ОПШТИНА БОСАНСКО ГРАХОВО И ЛИВНО

СЛУЖЕН ПАРАСТОС ПАЛИМ БОРЦИМА И ЦИВИЛИМА ОПШТИНА БОСАНСКО ГРАХОВО И ЛИВНО

Дана 12.11.2011. године, у Босанском Грахову, служена је заупокојена Света Литургија и парастос, свим пострадалим војницима и цивилима општина Босанско Грахово и Ливно који су пострадали у протеклом али и у осталим ратовима који су се водили на овим теренима. Свету Литургију, у храму Светих апостола Петра и Павла служили су протојереј-ставрофор Жељко Ђурица парох лијевљански и протонамјесник Александар Рељић парох граховски.
Прошле године, по благослову Његовог Преосвештенства Епископа бихаћко-петровачког господина Хризостома, даном погинулих војника и цивила општина Босанко Грахово и Ливно одређена је друга субота у мјесецу новембру. Такође по благослову нашег Владике одлучено је да се у порти храма Светих апостола Петра и Павла у Босанском Грахову подигне и спомен обиљежје свим пострадалим војницима и цивилима из протеклог рата али и из осталих ратова вођених на овим теренима.
Обзиром да је највећи проблем за почетак изградње овог споменика био финансијске природе, готово цјеле ове године се чекало да се прикупе одређена средства и да се почне са радовима. Међутим, како је прикупљање поменутих средстава ишло јако тешко, готово никако, Управа парохије граховске је одлучила да замоли општинског начелника господина Уроша Макића да нам помогне по могућностима општине што је овај и учинио, тако да смо прије двије недјеље започели са сређивањем плаца у порти цркве те закопали и излили темеље будућег спомен обиљежја. Тако су званично радови на изградњи овог споменика почели. послије Свете Литургије отац Жељко Ђурица и отац Александар Рељић су на темељима будућег споменика прочитали молитву за почетак радова и благословили исте.
Очекујемо да ће се радови наставити у континуитету све докле нам временски услови то буду дозвољавали али да ће се и на прољеће наставити истим интезитетом како бисмо и споменик и цјели плато око споменика уредили онако како смо то планирали.
Овом приликом позивамо све граховљаке широм свијета који желе да помогну изградњу овог спомен обиљежја и платоа да нам се јаве на доле наведене телефоне и адресе како бисмо чим прије ово богоугодно и хумано дјело завршили.


0038763/815-767; 0038766/994-360 И 0038734/850-018 ИЛИ НА НАШ МЕЈЛ protoaleksandar@gmail.com

 

 

СЛУЖЕН ПАРАСТОС ПАЛИМ БОРЦИМА И ЦИВИЛИМА ОПШТИНА БОСАНСКО ГРАХОВО И ЛИВНО СЛУЖЕН ПАРАСТОС ПАЛИМ БОРЦИМА И ЦИВИЛИМА ОПШТИНА БОСАНСКО ГРАХОВО И ЛИВНО СЛУЖЕН ПАРАСТОС ПАЛИМ БОРЦИМА И ЦИВИЛИМА ОПШТИНА БОСАНСКО ГРАХОВО И ЛИВНО СЛУЖЕН ПАРАСТОС ПАЛИМ БОРЦИМА И ЦИВИЛИМА ОПШТИНА БОСАНСКО ГРАХОВО И ЛИВНО СЛУЖЕН ПАРАСТОС ПАЛИМ БОРЦИМА И ЦИВИЛИМА ОПШТИНА БОСАНСКО ГРАХОВО И ЛИВНО СЛУЖЕН ПАРАСТОС ПАЛИМ БОРЦИМА И ЦИВИЛИМА ОПШТИНА БОСАНСКО ГРАХОВО И ЛИВНО СЛУЖЕН ПАРАСТОС ПАЛИМ БОРЦИМА И ЦИВИЛИМА ОПШТИНА БОСАНСКО ГРАХОВО И ЛИВНО СЛУЖЕН ПАРАСТОС ПАЛИМ БОРЦИМА И ЦИВИЛИМА ОПШТИНА БОСАНСКО ГРАХОВО И ЛИВНО

 

БУДУЋИ ИЗГЛЕД СПОМЕН ОБИЉЕЖЈА И ПЛАТОА

БУДУЋИ ИЗГЛЕД СПОМЕН ОБИЉЕЖЈА И ПЛАТОА БУДУЋИ ИЗГЛЕД СПОМЕН ОБИЉЕЖЈА И ПЛАТОА БУДУЋИ ИЗГЛЕД СПОМЕН ОБИЉЕЖЈА И ПЛАТОА

 

Извор: ЕПАРХИЈА БИХАЋКО-ПЕТРОВАЧКА, ПАРОХИЈА ГРАХОВСКА