ЈАКШИЋ: НЕЗАВИСНОСТ СРБИМА ДОНИЈЕЛА ЗЛО

kosovska_mitrovica.jpg

КОСОВСКА МИТРОВИЦА,(СРНА) - Потпредсједник Скупштине Заједнице српских општина и насеља на Косову и Метохији Марко Јакшић изјавио је да Србима није обезбијеђено ни једно право од када је прије четири године проглашена такозвана независност Косова.

"Такозвана независност Србима је донела само зло, а протекли период показао да такозвана република Косова не може обезбедити Србима права, нити било које друге вредности због којих би се српска заједница одрекла матичне државе Србије", рекао је Јакшић Срни.

Он наводи да су протекле четири године потврдиле оцјене да косовска независност и фантомска република Косово, упркос подршци САД И НАТО, нема будућност.

"То је творевина заснована на криминалу и корупцији, која нема утемељење у међународном праву и зато је извесно да ће се урушити, јер је очигледно да у светским центрима моћи полако дувају нови ветрови", рекао је Јакшић повом четврте годишњице од проглашења косовске независности.

Он истиче да је за српску заједницу битно да су Срби са сјевера Косова референдумским "не" приштинским институцијама упозорили Београд да је током протекле четири године водио погрешну политику.

"Референдум је јасно ставио до знања Београду и међународној заједници да актуелна власт нема мандате да заступа косметске Србе, јер је у протекле четири године уместо јачања гасила и сужавала простор за деловање институција државе Србије на Космету", рекао је Јакшић.

У том контексту, каже Јакшић, Београд је подржао стварање јединствене Српске листе која партиципира у косовским институцијама, није спријечио стварање косовских општина и "гура Србе јужно од Ибра у чељусти косовских институција".

Предсједник Скупштине општине Звечан Добросав Добрић рекао је да се такозвана држава република Косово заснива на криминалу и корупцији и да није донела, нити може донети ишта добро Србима.

"То смо јасно казали на референдум и сада је оним маловерницима јасно да Срби на северу Косова никада неће прихватити косовску независност", рекао је Добрић.

Он је истакао да држава република Косово не постоји и да је то само фикција осмишљена у Вашингтону и Бриселу.

"То је назови `држава` чије је формирање финансирано из криминалних кругова", рекао је Добрић.

 

 

Извор: срна