ЗАШТО СРБИЈА НИЈЕ ТРАЖИЛА РЕЗОЛУЦИЈУ О "ЖУТОЈ КУЋИ"?

tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/zuta_kuca.jpgБЕОГРАД, 1. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији изразило је велику огорченост на државнике Србије од 1998. године до данас и запитало "да ли је могуће да ниједна српска влада није тражила резолуцију о отетим косовским Србима и 'жутој кући' у Албанији".

Ово удружење тражи одговорност оних који су у име Министарства правде Србије у периоду од 2001. до 2003. године ослободили правоснажном пресудом "доказане злочинце Љуана и Бекима Мазрекуа", због злочина над српским цивилима у Клечки.

"Зар је могуће да ниједна влада није тражила резолуцију о трговини људским органима у Албанији, о масовним српским гробницама у мочварама северне Албаније", питају у овом удружењу.

У саопштењу овог удружења поставља се и питање зашто Србија није захтијевала да у разговорима Београда и Приштине кључна тема буде питање гдје су отети Срби и зашто се није тражила одговорност албанских вођа терористичке ОВК-а због злочина над Србима.

Удружење пита и да ли је праведно да српски генерали буду у Хагу, а албански злочинци буду "премијери такозване 'Републике Косово".

У саопштењу је наведено да су породице српских жртава огорчене радом "хашко-српског тужилаштва за ратне злочине", јер су игнорисали све српске жртве. "Зар злочинима без казне до велике Албаније?", пита ово удружење.

Европски парламент усвојио је 27. новембра резолуцију у којој осуђује "ратнохушкачку реторику, подстицање мржње и охрабривање на територијалне претензије" које је изразио предсједник Српске радикалне странке Војислав Шешељ од када је привремено пуштен из притвора Хашког трибунала.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

Затвореници из логора Ликовац пребацивани у „жуту кућу ...

Славко Никић: Жуте куће су биле на Космету, не у Албанији ...

"ДЕЧАК ИЗ ЖУТЕ КУЋЕ" - НАЈШОКАНТНИЈИ РОМАН - Jadovno ...