ВЛАСТ ПРИМА ЗЛОЧИНЦА ТАЧИЈА

Митрополит Амфилохије служио литургију и молебан мученицима косовско-метохијским
Митрополит Амфилохије служио литургију и молебан мученицима косовско-метохијским

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије служио је данас литургију и молебан у цркви Светог Ђорђа у Подгорици за све страдале на Косову и Метохији у Првом и Другом свјетском рату и НАТО бомбардовању.

У обраћању великом броју вјерника, он је оштро критиковао актуелну црногорску власт због посјете министра спољних послова самопроглашеног Косова Хашима Тачија, осуђујући државне почасти Тачију, "једном од злочинаца нашег времена". 

"У времену страшног масакра у Паризу и када сва Европа носи поруку `жесуи Шарли`, наша државна власт, намјесто тога `жесуи Шарли`, говори `жесуи Хашим Тачи`, којем су крваве руке до рамена и њему и његовој терористичкој армији злочина", истакао је митрополит Амфилохије. 

Митрополит је рекао да постоје двије прошлости - "света прошлост и злочиначка прошлост". 

"Зашто наша власт повампирује прошлост, једног од главних злочинаца прошлости на Балкану и Европи и додјељује му државничке почасти, тој и таквој прошлости `трагови смрде нечовјештвом` и дјелују широм свијета данас", нагласио је митрополит Амфилохије. 

Митрополит црногорско-приморски упозорио је црногорску власт да не заборавља злочиначку прошлост Хашима Тачија на Косову и Метохији, "јер ако је заборави, она ће се поновити безброј пута у будућности". 

Он је набројао неколико напада на Србе и Црногорце - повратнике на Косову и Метохији, који су се десили у посљедњих неколико мјесеци. 

За вријеме литургије и молебана црку Светог Ђорђа обезбјеђивале су јаке снаге црногорске полиције са високим степеном приправности. 

Тачи данас наставља дводневну посјету Црној Гори, а према званичном протоколу састаће се са црногорским министром спољних послова и европских интеграција Игором Лукшићем. Планирано је да се Тачи данас састане и са предсједницима државе Филипом Вујановићем, парламента Ранком Кривокапићем и Владе Милом Ђукановићем.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

МИТРОПОЛИТ АМФИЛОХИЈЕ СЛУЖИ ПОМЕН КОСМЕТСКИМ ЖРТВАМА