Васкршња помоћ браћи и сестрама на Косову и Метохији

Српско друштво Задужбина

Српско друштво Задужбина

Захваљујући донацијама добрих људи активисти Српског друштва Задужбина су у недељу после Васкрса боравили на нашој Светој земљи и том приликом испоручили скромну помоћ нашој браћи и сестрама. Вредност испоручене помоћи је износила 2.850 е. 

Помоћ је распоређена на следећи начин. 7 породица са више чланова које једва састављају крај са крајем трудећи се и свакодневно се борећи за прехрану својих породица је добило по две овце и мушко јагње.

Ради се о следећим породицама: Саша Ивановић, место Трнићевци, Милош Васић из места Беривојце, Љубиша Јевтић из Горњег Кормињана, Бојан Симић из Ропотова, Синиша Јовић село Зебинце, Горољуб Антић из Паралова и Станоје Васић место Ливађе. Сада ова домаћинства добијају прилику да имају своју стоку од које ће имати приносе попут млека и меса. За овај део акције утрошено је 2.100 е.

Милош Васић

Милош Васић

У другом делу акције прикључили смо се прилогом за куповина плаца од 15 ари у селу Горње Кусце надомак Гњилана, у коме живе искључиво Срби који су иначе у значајном броју присутни и у читавом крају, и на коме ће живети 3 српске повратничке породице. Укупан износ који је потребан за откуп читавог земљишта је 15.000 евра, а наш прилог је износио 500 е. Земљиште ће бити преписано на Српску Православну Цркву а повратници ће имати право да је користе заувек али не и да је отуђе, тако да овом куповином заувек ово парче свете српске земље остављамо у аманет нашем роду!

Станоје Васић

Станоје Васић

Трећи део акције се састојао из прилога за лечење мале Каролине Јанићијевић из села Беревце код Штрпца, која због лоше дијагнозе лекара има 90% оштећење слуха, тако да и поред борбе њених вредних родитеља да помогну свом детету то иде веома тешко јер нити имају довољно средстава нити могућности да у средини у којој живе пруже адекватну помоћ у развоју свог детета, али и поред тога они не одустају те смо одлучили да има макар мало олакшамо трошкове прилогом од 250 е.

Захваљујемо се свим приложницима, који су својим донацијама помогли нашем народу на Косову и Метохији, као и Х.О. Мајка девет Југовића, без чије помоћи на терену ова испорука хуманитарне помоћи не би била овако  успешно реализована.

Уз помоћ добрих људи, током седам година рада, наша фондација За српски Космет испоручила је помоћ у вредности од 86.520 е.

Помоћ нашем народу је и даље преко потребна. Због тога апелујемо на сву нашу браћу и сестре да се прикључе хуманитарној акцији. Новчане прилоге можете да уплатите на трансакцијски рачун:

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA, HUMANITARNA POMOČ
02068-0257912364, referenca : 00 1389


за уплате из иностранства:

IBAN : SI 56020680257912364
SWIFT : LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2, LJUBLJANA

Како радили тако нам Бог помогао! НЕМА ПРЕДАЈЕ!

 

Извор: СРПСКО ДРУШТВО ЗАДУЖБИНА

 

Везане вијести:

Заједништво са нашом браћом из Српског друштва Задужбина ...

српско друштво задужбина вас позива на српски ... - Jadovno 1941.

Sinoć u Ljubljani održana tribina Od Jadovna do Jasenovca u ...