ВАШИНГТОН ПОДРЖАВАО ПРИПАДНИКЕ „ЏИХАДА“ НА КОСОВУ И САДА У СИРИЈИ!

dzihad

Поређење како Западни медији извештавају о догађајима у Сирији, је привукло пажњу и довело до разматрања како су о таквим догађајима извештавали раније, најзначајније је како су писали о серији крвавих сукоба који су пратили распад Југославије 1990- тих.

Џејмс Џатрас, Директор Америчког Савета за Косово, сматра да су сличности између ова два сукоба веома велике.
„Постоје сличности на три нивоа које имају круцијални значај, када се посматрају сукоби у Сирији.-рекао је Џатрас за РТ.

-Један је интернационални систем владавине закона и тиче се Савета Безбедности УН.

-Други је то како третирате независност државе и како се односите према сувереној држави која има побуну унутар својих граница.

-Трећи ниво узима у обзир сложену ситуацију у којој се дешавају злочини и насиље на обе стране у сукобу, али се они приписују само једној од сукобљених страна.

Шта ћете објавити, зависи од вашег концепта, у који само убацујете чињенице. Не правите један корак назад, да би у доброј намери погледали све чињенице и да би видели патње народа на обе стране- нагласио је Џатрас.

Џатрас верује да Запад уствари долива безнин на тињајућу ватру, и да зато користи речи као што су „геноцид“ а уствари само жели да види победу једне стране и потпуно уништење друге стране.

Он је такође узео у обзир сличност судбина Хришћанског народа у Сирији и на Косову.
Зашто се у име борбе против тероризма и за промовисање демократије, САД увек некако нађу на страни бораца џихада, које користи у сукобима мада се може унапред предвидети каква ће бити судбина Хришћанског народа у том сукобу. Као што је било на Косову, где је половина православних Срба морала да напусти Косово и где је на хиљаде њих убијено од стране „ослободилаца“ такозване „Ослободилачке војске Косова“.

Џатрас је рекао РТ (РУСИЈА ДАНАС) да постоји неколико разлога због којих је Америка вољна да подржи исламске фундаменталисте.
Најважнији је пријатељски однос Америке са Саудијском Арабијом, и земљама Залива. А самим тим се жели показати да се има подршка пријатеља када се ради о олакшавању услова у међународној трговини.

ФБР превод: Љиљана Јовановић
Пише: Русија Данас


Извор: facebookreporter