УТВРДИТИ ТАЧАН БРОЈ СРПСКИХ ЖРТАВА

ivica_dacic

БЕОГРАД, (СРНА) - Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић изјавио је да је јасно да је циљ НАТО бомбардовања Србије 1999. године било стварање независне државе Косово и истакао да је обавеза државе да у најскорије вријеме утврди тачан број погинулих током тромјесечног бомбардовања.

"Срби никада нису пребројали жртве ниједног рата, од балканских, преко два светска, а посебно последњег грађанског рата на Балкану", рекао је Дачић у бази специјалне полицијске јединице САЈ, гдје положио вијенац погинулим припадницима те јединце.

Он је рекао да се српски народ увијек клонио могућност да пребројавањем својих жртава не повриједи националне осејћаје других, док су за то вријеме други прецизно знали колко је њихових страдало и често су тиме манипулисали.

Дачић је рекао да је током НАТО напада погинуло 2.500 људи и више од 1.000 припадника полиције и војске.

Он је рекао да је подсјећање на жртве посебно важно данас, када се урушава свјетски правни поредак и даје подршка онима који покушавају да направе некакву "квази државу на крви других".

Дачић је рекао да посебно вријеђа што је интервенција 1999. године била названа "Милосрдни анђео", јер су анђели небеска и милосрдна бића.

"Да није било `Милосрдног анђела` Србија би била богатија за 2.500 људи", рекао је Дачић.

Полагању вијенца у бази САЈ присуствовали су и командант јединице Спасоје Вулевић, директор полиције Милорад Вељовић и други.

 

Извор: срна