УХАПСИТИ ТАЧИЈА ГДЈЕ ГОД СЕ НАЛАЗИО

Терориста Хашим Тачи окружен припадницима злочиначке ОВК

Терориста Хашим Тачи окружен припадницима злочиначке ОВК

Удружење породица киднапованих и убијених Срба на Косову и Метохији саопштило је да породице српских жртава траже хапшење некадашњег команданта такозване ОВК Хашима Тачија било гдје да се нађе.

"Породице жртава по сваку цену и цену сопствених живота траже да држава Србија коначно затражи хапшење Тачија било где се налазио у Бриселу, Бечу, Вашингтону, Приштини", наводи се у отвореним писму премијеру, министрима правде и полиције Србије, као и Тужилаштву Србије за ратне злочине. 

Породице жртава подсјећају се да је Тачи правоснажно осуђен на 10 година затвора због злочина почињеног 1993. године када су убијена тројица и рањено четворо полицајаца на пружном прелазу Глоговац у Дреници. 

У писму се додаје да су, осим Тачија, за све отмице и убиства 2.500 цивила, војника и полицајаца 1998, 1999, 2000...године на Косову и Метохији одговорни и Рамуш Харадинај, Агим Чеку и Фатмир Љимај. 

Породице жртава су упитале српске органе зашто су упозоравали Тачија да ће бити ухапшен ако дође у Београд. 

"Породице српских жртава питају да ли је могуће да злочинац Тачи, коме је место у Хагу, свакодневно изјављује да ће Косово тужити Србију за геноцид и тражити ратну одштету и тиме додатно убија и омаложава српске жртве", наводи се у тексту. 

У писму се истиче да је албанске злочинце заштитио и албански парламент у Приштини тиме што је вође терористичке ОВК-а поставио на "државне функције" и тиме онемогућио њихово хапшење. 

"Ми породице српских жртава тражимо правду, као што су је оствариле породице жртава других националности", истичу у овом удружењу.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ВЛАСТ ПРИМА ЗЛОЧИНЦА ТАЧИЈА - Jadovno 1941.
ВУЧИЋ ДА ЈАВНО ЗАТРАЖИ ОСЛОБАЂАЊЕ ... - Jadovno 1941.

Молитвени помен закланих на жртвеном пољу ... - Jadovno 1941.

забранити рад организације која је позвала тачија у београд