Ухапшени осумњичени за убиство Саве Мојсића

tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/sahrana_savo_mojsic.jpg

Окупиране територије – Полиција Еулекс-а ухапсила је две особе због убиства Саве Мојсића у Брђанима код Косовске Митровице у новембру 2011. године и још две особе због неовлашћеног поседовања оружја, саопштено је јуче.

У саопштењу Еулекс-а се додаје да је током операције обављен претрес три куће у којима су заплењене две аутоматске пушке АК-47 Калашњиков са 110 метака, пиштољ са пет метака и ручна бомба. Претрес је спроведен без инцидената. Двојица осумњичених за убиство и двојица ухапшених због поседовања оружја смештени су у полицијски притвор. Истрагу случаја обавиће мешовити тим састављен од Еулексовог тужиоца и једног локалног окружног јавног тужиоца.

Председник Општине Косовска Митровица Крстимир Пантић 9. јула је оптужио Еулекс и међународне институције да не желе да открију убице Мојсића, иако добро знају ко је то убиство починио.

„Постоје докази и знају се осумњичени и њих штити министар унутрашњих послова такозване Републике Косово и шеф тајне полиције Косова“, рекао је раније Пантић и додао да и у случајевима када су убице познате међународни представници не желе да их процесуирају.

Саво Мојсић убијен је у новембру 2011. године када је на њега и још двојици Срба пуцано у насељу Брђани у Косовској Митровици. Према речима очевидаца на њих су пуцали шиптари, а један осумњичени је ухапшен одмах после пуцњаве.

 

Извор: Васељенска