УДРУЖЕЊЕ НАЈАВИЛО ТУЖБУ ЗБОГ ЗЛОЧИНА НАД СРБИМА

Још се трага за несталим Србима на Космету

Још се трага за несталим Србима на Космету

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији саопштило је данас да припрема тужбу против албанских злочинаца за злочине над Србима, Ромима, Горанцима и муслиманима током 1998. и 1999. године, као и за злочине отмица, убистава и погрома који су се догодили послије доласка мировних снага на Косово.

У саопштењу се појашњава да се тужба односи на злочине током 1998. и 1999. године, као и на злочине отмица, убистава и погрома који су се догодили послије доласка мировних снага на Косово и Метохију. 

Најављено је да ће тужбе бити поднесене Вијећу за ратне ратне злочине Вишег суда у Београду, "Амнести интернешнелу" и Европском суду за људска права у Стразбуру. 

У саопштењу се истиче да породице жртава имају чврсте доказе о злочинима које су починили предратни, ратни, послијератни злочинци, вође терористичке Ослободилачке војске Косова, а данас су на руководећим мјестима у својим партијама и албанском парламенту на Косову и Метохији. 

"Тражимо од Владе Србије и Тужилаштва за ратне злочине да подржи тужбу породица жртава, јер Хашки трибунал и Еулексов суд игнорише српске жртве", наводи се у саопштењу Удружења породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији, чије је сједиште у Београду.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

СЈЕЋАЊЕ НА СИСТЕМАТСКИ ЗЛОЧИН НАД СРБИМА

МАСОВНИ ЗЛОЧИНИ УЗ БЛАГОСЛОВ МЕЂУНАРОДНИХ "МИРОВЊАКА"

Исповест: Ликвидирали ми супруга и свекра, а сада хоће да униште мој живот и живот моје деце!

КОСОВО - ЈАДОВНО 1941.