УЧЕСТАЛИ НАПАДИ НА СРБЕ И ПОКУШАЈИ КИДНАПОВАЊА

Српско село Партеш

Српско село Партеш

На Косову и Метохији учестали су напади на Србе и покушаји киднаповања српских дјевојчица, а посљедњи случај догодио се јуче у селу Пасјане када је шеснаестогодишњакињу ударио непознати мушкарац из аутомобила у покрету.

Напад на дјевојчицу догодио се у близини мјеста гдје је прексиноћ око 18.30 часова ножем избоден Зоран Костић, испричали су Срни српски извори из Партеша, општине којој припада Пасјане. 

Девојчица се враћала кући након што је испратила другарицу када је наишао аутомобил, успорио поред ње, а онда је један мушкарац ударио руком по рамену, добацујући на албанском језику. 

Полицијска патрола је убрзо стигла у Пасјане, а дјевојчица им је испричала да је аутомобил био сиве боје и да су у њему била два мушкарца. 

Предсједник општине Партеш Драган Николић најоштрије је осудио напад на српску дјевојчицу, те истакао да се напади у Партешу не догађају случајно. 

Србина Зорана Костића синоћ су на улазу у село Пасјане напала непозната лица која су му аутомобилом препријечила пут. Они су на њега насрнули ножем и нанијели му повреде руку и грудног коша. 

Теже посљедице спријечили су мјештани Пасјана који су Костићу притекли у помоћ. 

Костића би данас послије подне требало да посјете представници Канцеларије за Косово и Метохију и замјеник премијера самопроглашеног Косова Бранислав Стојановић. 

Предсједник Привременог вијећа општине Косово Поље Љубиша Ћирковић рекао је Срни да су прије три дана у селу Батусе нападнуте двије српске дјевојчице из аутомобила у покрету. 

Случај је пријављен косовској полицији али до данас није пронађен аутомобил, иако је полицији дат број регистрације црног "џипа". Регистарски број таблица припада општини Пећ. 

Прошле седмице у два наврата покушане су отмице српских дјевојчица. Два мушкарца су 30. априла у центру села Бабин Мост покушала да киднапују деветогодишњу М.М. на двадесетак метара од куће. 

Други покушај киднаповања догодио се и 1. маја у Прилужју када су два маскирана мушкарца покушала да насилно увуку у црни "џип" петнаестогодишњу дјевојчицу из породице Ракић. 

И овај случај је пријављен полицији али до сада нема резултата. 

У селу Клинавац код Клине прије двије ноћи мета су били српски повратници, брачни пар Воштић којима су разбојници уз пријетњу ножем отели 230 евра и лична документа. Три маскирана нападача говорили су албански језик. 

Дан раније у селу Драгољевац, у општина Клина, Албанци су пресрели и претукли Ранка Костића, представника Срба у албанској општини Клина.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ЋИРКОВИЋ: НЕСТАЈЕМО!

НИКОЛИЋ ДА УВРСТИ У ПЛАТФОРМУ И ОТЕТЕ СРБЕ

ТРИДЕСЕТ ГОДИНА ОД НАБИЈАЊА НА КОЛАЦ ЂОРЂА МАРТИНОВИЋА У БЛИЗИНИ ГЊИЛАНА

КОСОВО - ЈАДОВНО 1941.