Традицијом против заборава

Ратни ветерани и чланови друштва руско српског пријатељства " Косовско огњиште " из Косовске Митровице окупили су се код споменика Бели андјео и одали почаст и помен пуковнику пилоту Миленку Павловићу, који је погинуо на данашњи дан 1999. године, и свим осталим жртвама НАТО агресије.

Миленко Павловић

Миленко Павловић

Повод оваквог окупљања како су истакли чланови Друштва руско-српског пријатељства је "Традицијом против заборава".Тог 4.маја 1999.године 41. дана рата погинуо је пуковник пилот Миленко Павловић.

"Поред њега погинули су и Живота Ђурић и Зоран Радосављевић који је родјен у Приштини", рекао је Верољуб Петронић из Друштва руско-српског пријатељства и додао да " морамо да учимо нашу омладину и наш народ и да их стално подсећамо ко су били наши хероји, и да причамо о нашим жртвама, ми поштујемо и туђе жртве, али свако своје највише треба да поштује. Ако ми не будемо поштовали наш народ, и наше жртве у тудјини их неће поштовати ", рекао је Петронић.

Из удружења истичу да се надају да ова акција неће бити једина, и како су рекли " покренуће петицију да у Косовској Митровици бар једна улица добије назив пуковника пилота Животе Ђурића ", јер је он први погинули пилот на Косову и Метохији.

 

Извор: TV Most

 

Везане вијести:

Пуковник Миленко Павловић: “Нећете ви да гинете, ја ћу ...

Како је Црњански промашио Сондермајера - Jadovno 1941.

Словачка одликовала југословенске пилоте - Jadovno 1941.