СВЕ СПРЕМНО ЗА ПОЧЕТАК ИЗЈАШЊАВАЊА

Izbori.jpg

ПРИШТИНА, 14. ФЕБРУАРА /СРНА/ - У четири српске општине на сјеверу Косова - у Лепосавићу данас, а у Зубином Потоку, Косовској Митровици и Звечану данас и сутра, биће одржан референдум на коме ће становништво дати одговор на питање "да ли прихватате институције тзв. републике Косово".

Право гласа има нешто мање од 35 500 становника, који ће моћи да се изјасне на 82 гласачка мјеста - јавља дописник Срне.

Референдум ће бити одржан упркос невремену и притисцима Београда на организаторе и предсједнике ових општина.
       
Према тврђењу предсједника општине Зубин Поток Славише Ристића, све је спремно - бирачке кутије и листићи су отпремљени до бирачких мјеста.

За сада, како је рекао Ристић, нема информација о евентуалним проблемима па се очекује да сва бирачка мјеста буду отворена у 8.00 часова.

Референдум у Лепосавићу на крајњем сјеверу Косова биће завршен данас док ће изјашњавање у остале три општине бити настављено и сутра.

Коначни резултати референдума биће познати 15 фебруара најкасније до 14.00 часова, када би требаало да се новинарима обрате предсједници све четири општине.

Референдума неће надгледати нити пратити Еулекс, Унмик и ОЕБС иако је најављено, а Косовска полиција неће нити обезбјеђивати нити ометати гласање.

 

 

Извор: срна