ШТРАЈК ГЛАЂУ ДО СМРТИ АКО ТАЧИ ДОЂЕ У ПОДГОРИЦУ

Породице несталих са Косова и Метохије
Породице несталих са Косова и Метохије

Породице из Удружења киднапованих и убијених на Косову и Метохији које живе у централној Србији и Црној Гори најавиле су да ће 15. јануара испред "Виле Подгорица" у Подгорици ступити у штрајк глађу до смрти због посјете министра спољних послова /самопроглашеног/ Косова Хашима Тачија Црној Гори, саопштено је из београдске канцеларије Удружења.

Породице су, уз поруку "Мило проклет био - твој Тачи завио Метохију у црно", поручиле црногорском премијеру Милу Ђукановићу да, дочекујући Тачија уз највише државничке почасти, убија породице жртава. 

"Добро знате да су Тачију руке крваве до лаката. Тим позивом игноришете жртве Црногораца и Срба из Метохије, јер сте ви саучесници у злочинима Тачија који је преко Црне Горе транспортовао наше чланове породица у Албанију у `жуту кућу` ради трговине људским органима", наведено је саопштењу. 

Породице су упозориле да ће Подгорица сносити одговорност ако Тачи, као доказани предратни, ратни и послијератни злочинац и вођа ОВК, уистину дође у Црну Гору. 

"Штрајковаћемо глађу до смрти", поручено је из Удружења породица киднапованих и убијених на Космету. 

Некадашњи командант такозване ОВК Хашим Тачи боравиће 15. и 16. јануара у званичној посјети Црној Гори као гост црногорског шефа дипломатије Игора Лукшића. 

Он ће се током боравка у Црној Гори састати и са црногорским предсједником Филипом Вујановићем, премијером Милом Ђукановићем и предсједником Скупштине Ранком Кривокапићем.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

АПЕЛ ВУЧИЋУ ДА ЗАТРАЖИ ПРОЦЕСУИРАЊЕ АЛБАНСКИХ ЗЛОЧИНАЦА

ЗЛОЧИН У "ПАНДИ" ЈОШ ПЕЧЕ

ЗАШТО СРБИЈА НИЈЕ ТРАЖИЛА РЕЗОЛУЦИЈУ О "ЖУТОЈ КУЋИ"?

ЈАДОВНО-КОСОВО