СРПСКА ПОДРЖАВА АКТИВНОСТИ СРБА СА КОСМЕТА

dodik_mile.jpg

БЕОГРАД, /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да ће Република Српска до краја остати на позицијама подршке свим организованим политичким активностима Срба на Косову и Метохији у борби за њихова права и позицију.

"Њихова борба за политичка права на Косову и Метохији је апсолутно исправна и не може се подржати стварање било које државе не само овдје у региону, него и било гдје у свијету, која у себи нема пристанак оних који су заинтерсовани за тај простор", рекао је Додик новинарима у Београду.

Предсједник Републике Српске је нагласио да Србе на Косову и Метохији треба да поштују не само грађани Републике Српске и Србије и припадници српског народа, него и међународна заједница и косовски Албанци.

"Ми у Републици Српској нисмо дозволили да БиХ призна Косово искључиво из разлога што је процедура стварања такозване независне државе Косово била мотивисана насиљем међународног фактора и његовом жељом да додатно понизи и потцјени Србе и Србију као државу", навео је Додик.

У том погледу, каже предсједник Додик, остаћемо до краја на позицијама подршке непризнавању Косова као независне државе и свим организованим политичким активностима Срба на Косову у борби за њихова права и позицију.

 

 

 

Извор: срна