СРБИМА ИЗ КЛИНАВЦА И ДРСНИКА ПРИЈЕТЕ КЛАЊЕМ

"Мораш да прихватиш цијену од 150 евра по ару - у супротном нећеш ни потписивати уговор о продаји", поручили су разбојници Ђорђу Шмигићу и одшетали у правцу Клине.

Повратници у село Дрсник код Клине

Повратници у село Дрсник код Клине

Приредио: Неђељко ЗЕЈАК 

Становници повратничког села Клинавац, код Клине, изложени су свакодневним пљачкама, тортурама и иживљавањима албанских банди, а недавно је брачни пар Воштић преживио фингирано клање?! 

Тројица маскираних млађих људи упали су иза 22.00 часа у њихову кућу, обивши браве. Један од њих ставио је под грло бајонет-нож Вулети Воштићу. 

Он је покушао да заштити супруги Грозду, иначе срчаног болесника, дебелим јорганом како би је поштедио ужаса. 

Тражили су, говорећи албанским језиком, да им дају евре, а онда су узели 230 евра и 1.200 динара. Успут су нашли и исправе Воштића па су и њих однијели. 

Претходно је један од нападача ошамарио Вулету и запријетио му да не зове полицију. Стари брачни пар Воштиће од тада није посјетио нико - ни српске ни албанске власти. 

Вулета каже Срни да је преостало, махом старо, српско становништво, постало циљана мета заштићених лопова и бескућника који у Клинавцу и сусједном српском селу Дрсник тренирају коришћење ножа, обијање брава и отимање имовине. 

Исти ужас, као и Воштићи, раније је преживио и брачни пар Смиљка и Ђорђе Шмигић у Дрснику. 

Злочинци су, такође, у пола ноћи обили врата на њиховом дому. И њима су отели новац и лична документа, али су им оставили посљедње упозорење. 

"Мораш да прихватиш цијену од 150 евра по ару - у супротном нећеш потписивати уговор о продаји" ,поручили су разбојници Ђорђу и одшетали у правцу Клине. 

У Дрснику су повратници на ногама. Дању стрепе, а ноћу стражаре на смјену. 

Драган Караџић, једини који у овом селу има дјецу, истиче да само тако могу да сачувају живе главе. 

Караџић је министрима у привременој влади самопроглашеног Косова Љубомиру Марићу и Далибору Јевтићу рекао да се Срби у Дрснику плаше и - Срба и Албанаца. 

"Знамо шта је циљ Албанаца, али нам није јасно зашто нас је Србија препустила људима који воде српску општину Клина", каже Караџић. 

"Он тврди да се заштита Срба и српске имовине своди на потрагу за напуштеним српским имањима и домовима у којима је остао по неки старац. 

"Ако они остану на власти, од Срба и српства у Клини за годину дана неће остати ни пепела", поручује Драган Караџић.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

УЧЕСТАЛИ НАПАДИ НА СРБЕ И ПОКУШАЈИ КИДНАПОВАЊА

ЋИРКОВИЋ: НЕСТАЈЕМО!

ТРИДЕСЕТ ГОДИНА ОД НАБИЈАЊА НА КОЛАЦ ЂОРЂА МАРТИНОВИЋА У БЛИЗИНИ ГЊИЛАНА

КОСОВО - ЈАДОВНО 1941.