СРБИ СПРИЈЕЧИЛИ ПОСТАВЉАЊЕ КОНТРОЛНИХ ПУНКТОВА

kosovska_mitrovica.jpg

КОСОВСКА МИТРОВИЦА, (СРНА) - Више од 200 Срба спријечило је постављање контролних пунктова косовске полиције у насељу Три солитера у сјеверном дијелу Косовске Митровице.

Велики број Срба окупљених у споредним улицама и у близини главног моста на ријеци Ибар спреман је да голим рукама спријечи такве покушаје косовске полиције у овом дијелу града, јавља дописник Срне.

"Нећемо дозволити било какво инсталирање пунктова косовске полиције", поручио је један од лидера Срба са сјевера Косова Милан Ивановић јер би то, како је рекао, значило тихо освајање сјеверне Митровице.
       
Према његовим ријечима, Срби из овог дијела Косовске Митровице траже да Кфор и Унмик преузму одговорност у складу са овлаштењима.

Ивановић истиче да је увјерен да би за дан два послије инсталирања полицијских пунктова ту били прабачени специјалци косовске полиције Росу чији би задатак био да испровоцирају сукобе.

Косовска полиција је у складу са налогом министра унутрашњих послова Бајрама Реџепија поставили су јутрос пунктове (контејнере) испред сваког од три солитера, али их је данас око 13.00 часова нешто више од 200 Срба срушило и спријечило довлачење преостала два.

Реџепи је албанским медијима изјавио да неће одустати од намјере да постављањем ојачаних контролних пунктова повећа безбједност албанских породица у насељу Три солитера гдје је јуче ујутру у експлозији страдао један Албанац.

Он је поновио позив Еулекса и Кфора да у одсуству косовске полиције морају повећати безбједност грађана на том подручју и упозорио да ће у случају нових инцидената сносити одговорност.

 

Извор: срна