ПРИКАЗАН ФИЛМ ''ЕНКЛАВА''

Филм Енклава

Филм Енклава

Филм "Енклава", који шаље снажну антиратну поруку, премијерно је приказан у Костајници.

 

Филм, редитеља и сценаристе Горана Радовановића, синоћ је пробудио најдубље емоције код костајничке публике. Публика је на крају дуготрајним аплаузом поздравила младог глумца Филипа Шубарића, који је присуствовао премијери. 

 

Филм је приказан у организацији Народне библиотеке "Невенка Станисављевић" и Омладинског клуба "Феникс". Премијери у Костајници присустовао је и промотер филма Немања Дамјанић. 

 

"Енклава" обрађује тему положаја Срба који су остали да живе на Косову и Метохији након 1999. године у малим изолованим заједницама - енклавама. У овој причи, уз много перипетија, један осамдесетогодишњи старац ће, ипак, бити сахрањен захваљујући свом унуку, десетогодишњем дјечаку који се усудио да учини нешто немогуће за обје заједнице на Косову, и српску и албанску: да заволи и стекне пријатеља на супротној страни. 

 

Филм је номинован за награду Оскар, за најбољи филм ван енглеског говорног подручја у 2015. години. Главне улоге тумаче Небојша Глоговац, Аница Добра, Миодраг Кривокапић и дјеца из српских енклава на Косову и Метохији.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ПРОТЈЕРАЛИ СРБЕ, А САДА ПРОТЈЕРУЈУ И ГРОБОВЕ

БОЉЕВЧАНИ САМИ ПОД НЕБОМ

ПРЕМИЈЕРА "ЕНКЛАВЕ" 4. МАРТА У САВА ЦЕНТРУ

КОСОВО - ЈАДОВНО 1941.