ПРЕКО ВЕЛИКЕ ЕВРОПЕ - ДО ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ

tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/Milijana.jpgШта је Еди Рама усред Београда, Србији све скресао у брк на конференцији за штампу, могли смо само да нагађамо, пошто је то "кресање Срба" било на шиптарском – без превода!?

Албанскога премијера Едија Раму, ма колико то некоме чудно звучало, Срби би требали да славе као некога ко им је једном реченицом растерао маглу са „европскога пута без алтернативе“: "Рекао сам Вучићу у четири ока да ми нисмо за велику Албанију, већ велику Европу која ће обухватити све Албанце и све албанске територије"!? Опааа! Ту је значи кунст!? Поново Србе закивају у мртвачки сандук још једне Југославије, која се сада зове – ЕУ, где ће чекати да сазри тренутак да је рашчерупају и од њене територије стварају другима државе!? Боже драги!? Ретко кад останем без текста – сад сам!!!

  Како год да сам хтела да отпочнем ову колумну, све је пало у воду доласком албанскога премијера Едија Раме у Београд! Ни то што нам је стигла Трилатерала, па Трилатералин ММФ, па нам динар стигао до 120 за 1 евро, па Шешељ који је морао стићи, али дан после Раме – ништа није могло засенити невиђени скандал који се граничи са безобразлуком и понижење незаштићене Србије, које јој је, усред куће, приредио албански премијер!

  „Гост“ нас је својим доласком усрећио 10. новембра! Домаћини су га примили уз химну и постројену гарду, ручкали су и вечерали с њим...!? И НВО су му организовале свечани дочек и округле столове, на којима је и њима „одржао предавање“! Након што је испричао Србима све што је имао и то на шиптарском(!?), сутрадан је Србија блокирала цео аутопут како би јој Рама, као цар, стигао у Прешево! Тамо је дочекан уз овације, албанске заставе и транспаренте на којима је писало: "Ово је твоја кућа", "Прешево, Бујановац, Медвеђа је Албанија"!!! Иза затворених врата, без присуства јавности, разговарао је са Шиптарима који су власт у та три места у Србији – за сада! У Албанију је отишао преко Космета, а на улазу у Космет, на Кончуљу, изашао из аута да поздрави Шиптаре који су носили заставу Велике Албаније, ону којом је његов брат лепршао Србима испред носа на стадиону у Београду прошлога месеца, а кога је Рама са собом повео и у ову дводневну посету(!?) – Брааааво, Београде!?

  Шта је усред Београда Србији све скресао у брк на конференцији за штампу, могли смо само да нагађамо, пошто је то "кресање Срба" било на шиптарском – без превода!? Тек витлајући за Рамом преко медија у региону и састављајући мозаик шта је где рекао и поновио, долази се до пуне истине и суштине овога догађаја или, боље рећи међународног скандала и – невиђеног понижења Срба!

  Ево његових изјава:"У четири ока сам рекао Вучићу да је независно Косово реалност коју треба прихватити, чију реалност је признао свет! Што пре признате независност Косова, пре ћемо моћи да напредујемо"(!?); "Рекао сам Вучићу у четири ока да ми нисмо за велику Албанију, већ велику Европу која ће обухватити све Албанце и све албанске територије"(!?); "Потписан је уговор о међусобном признању диплома. Албанске дипломе ће бити признате попут диплома издатих у Србији. Отворили смо нову страницу за све оне који са албанским дипломама желе радити у Србији"(!?); "Универзитет у Тирани удвостручио је уписне квоте за студенте одавде"(Прешево, Бујановац, Медвеђа, прим аутора)(!); "Рекао сам и на састанку са премијером Вучићем, а после и на конференцији за новинаре, да нема разлога да Албанци из Прешевске долине имају мање могућности, слободе и права него Срби на северу Косова. Нећемо дозволити асимилацију Албанаца у Прешевској долини"(!?); "Албанија ће се заложити да решавање проблема у Прешевској долини буде суштинско питање на путу приближавања Србије ка ЕУ"!!!

  Након овога, ваљда је јасно зашто је конференција за штампу у Београду, на којој је Рама говорио шиптарски, била без превода! Требало је то сакрити од плебса! Објашњење и правдање да превода није било, ко бајаги, техничком грешком РТС-а, још је једно, досад нечувено, понижење народа!

  Да је у Београду потписан и меморандум да нам више не треба пасош кад прелазимо међусобне границе, е, о овоме нас је и наш премијер обавестио! Кад сам чула ову одлуку, око преласка граница, сва сам се најежила – од среће!? Оваквог милозвучно-демократског решења се ни Тито није сетио! Он је исто хтео и исти резултат постигао, али није знао да га тако лепо упакује, и то у један "меморандум", него је, после Другог светског рата, потегао за 4 Уредбе како би отворио границу између Албаније и Србије, пустио да нам у државу ујави између 250.000 и 300.000 Шиптара из Албаније који су се уселили у куће и имања протераних Срба с Космета, а Србима је забранио повратак!? Боље потврде континуиране пропасти, од Тита до Раме – није било!? Значи, зато влада стално понавља мантру: "Србија као озбиљна држава мора поштовати оно што је претходно договорено"!?

  Албанскога премијера Едија Раму, ма колико то чудно звучало, Срби треба да славе као некога ко им је једном реченицом растерао маглу са „европскога пута без алтернативе“ и открио паклени план Запада како преко велике Европе доћи до велике Албаније!!!

  Исти онај план, само мало друкчије спакован, који су Срби "сами" донели пре 100 година – позната "Нишка декларација" из 1914 – поново је на сцени! За све оне који иоле прате историјске процесе и који имају ухо да чују – Србију опет закивају у мртвачки сандук још једне заједничке државе, само се сад она не зове Југославија него – ЕУ!?

  Након Великога рата, тадашњи "луди Срби", или можда квислинзи међу њима, уместо да праве српску државу тамо докле су је својим животима платили, ослободили и створили, одлучују се за државу Срба, Хрвата и Словенаца пакујући је у Краљевину Југославију!? У 70 година живота Југославије, унутрашње, административне границе ишле су прво од 33 мала округа, па је уследило укрупњавање у 9 бановина, па онда још веће ширење и заокруживање "великих" република! Те прве административне границе, Југославија је кренула да исцртавава, ко бајаги, ради потребе разграничења "комуналних" надлежности и, миц по миц, дошла до Устава 1974. по коме је свака Република постала држава у држави!?

  Од свих југословенских република, само је Србија имала покрајине и то са елементима државности, мада нешто мањим!? Правећи унутрашње границе, гледали су да захвате што више српске територије, коју су тако међусобом разделили! Када је дошао тренутак распада, у ратовима деведесетих, Југославија је пукла по шавовима тих граница! „Браћа“ су створила своје државе – и од отете српске земље, а Србе прогласили окупатором и – прогнали!? (Погледајте на моме сајту видео клип "Стварање и распад Југославије"!)

  Ово прво утеривање Србије у заједничку државу, било је под романтичарском идејом о тобожњем уједињењу јужних Словена, коју је у великој мери смислио Ватикан и гурнуо лаковерним Србима, тако да је Југославија испала као српска жеља и потреба!? Трајала је толико док није „одрадила“ посао, а онда су се "браћа" у крвавом рату одрекла браће Срба, али не и њихове територије!? Ово друго гурање Срба у заједничку државу – ЕУ, настаје у 21. веку, након рањавања и сакаћења Србије! Збуњену и под протекторатом Запада, са још недефинисаним границама, Србију брже-боље, док се не освести, пакују у следећу заједницу, под геслом њене "боље будућности" са онима где јој је, како кажу, "и природно место" – међу провереним "пријатељима"!?

  У тој новој заједничкој држави, "великој Европи", Србији је намењена судбина коју је већ једном доживела у заједничкој држави Југославији!? ЕУ – та нова Југославија за Србе, између осталога има и тај срамни и очигледни задатак да нашу државу и наш народ гурне у заједницу, у којој ће поново једно време да зри српска пропаст и нестајање (али не више 70 година)!!! Тако ће "потпуно легално", на њеној територији и од њене територије,  да се стварају следеће нове, туђе државе!? Када се довољно добро и дуго укрчка тај процес, који ће ићи под мантром права националних мањина, затим њихових, за почетак, регија у које ће бити заокруживани уз помоћ неких нових "устава 1974.", е, тад ће да је рашчерупају!? Можда ће на крају процеса настати некакав  нови рат "деведесетих", а можда ће Срби и Србија бити толико обамрли, по принципу "скуване жабе", па ће мирно прихватити комадање и, што је најгоре – сматрати га "легалним"!? Тако ће бити задовољене потребе свих оних који су бацили око на поједине делове наше отаџбине!? Од Србије, све док не буде толико "велика" да њена величина никоме не буде сметала – "наши пријатељи" неће одустати!!!

  ЕУ у Србији прави и подржава више регија, али овде циљано говорим само о Шиптарима и стварању Велике Албаније! Није ни чудо што албански премијер, свестан процеса које је Запад смислио, тако самоуверено износи став како се они више не боре за Велику Албанију, већ за Велику Европу!!!

  Уласком у ЕУ, сви Шиптари и све територије где живе, биће у једној држави –Европској унији или "великој Европи", како каже Рама! Кроз европске регије, које ЕУ прави „због њихових специфичности и истих својстава и интереса људи у њима“, Шиптари ће бити заокружени у једну целину, која ће их тако све обухватити, заједно са територијама које су запосели у више држава, тј. "специфичну" регију –"Велику Албанију"!!! Да ли је сада некоме чудно што је Рама у Прешеву организовао састанак са својима, који су му тамо на власти (Прешево, Бујановац, Медвеђа), и то иза затворених врата, без присуства јавности!

  Наши западни „пријатељи“ нису аматери!? Док је Вучића забављао албански премијер Рама, амерички амбасадор Кирби отишао је да забави председника Србије Николића – све је било покривено! Наш председник је реченицом која Кирбију шашољи ухо, саопштио "да је Србија на себе преузела обавезу да са суседима има добросуседске односе"(!?), додајући, "сви спорови би се лакше решавали ако би Албанија и Србија постале чланице ЕУ"(!?) – Господе Боже, шта рећи!?

  У свој овој бруци и понижењу које је Србији приредио албански премијер,  наш премијер Вучић и наш шеф дипломатије Дачић, сутрадан, док је Еди Рама боравио још увек на тлу Србије, отишли су на састанак са амбасадорима земаља Квинте (САД, Велика Британија, Француска, Италија и Немачка) плус амбасадором ЕУ Девенпортом!? Са њима су хтели да поделе утиске и питају да ли су били довољно добри према госту из Албаније, да нису негде случајно направили грешку на којој би им "квинта" могла замерити!? Вучић је дословце рекао: „Желим да видим шта они мисле, имају ли ишта да замере Србији, да ли нисмо показали гостопримство, да ли смо неку ружну или тешку реч изрекли, коју наши гости нису очекивали или смо само штитили свој интегритет, понос и суверенитет отаџбине"!? Шта рећи!? Амбасадори пријатељске нам Квинте, похвалили су нашег премијера и рекли да само тако настави! Похваљен је и наш шеф дипломатије Дачић који је изјавио да су "земље Квинте веома позитивно говориле о уздржаности српског премијера", подвлачећи како је та добросуседска сарадња одавно договорена и да "је најважније што се посета одиграла"!? Ту нам се и пожалио: "Мислите да је било пријатно после тога организовати ручак и вечеру"!? Боже драги!? Ретко кад останем без текста – сад сам!!!

  Догађај у Београду наш премијер правдао је реченицом: "Ако неко мисли да би озбиљна политика била да сам јуче узео мотку или ударио Раму, мислим да то није озбиљна политика"!? Не, господине премијеру, требали сте да урадите исто оно што би урадиле чланице Квинте, када би се то којим случајем десило њиховим премијерима у њиховим државама – "госта" под руку, пречицом на аеродром, и – правац кући!

У освоју одбрану Вучић је додао, "ти који ми држе предавање да је тако нешто требало да урадим и који кажу да би тако нешто урадили, били би мањи од маковог зрна"!? Сјајно!!! Осећам да је српски народ захвалан на таквој храбрости за заштиту "интегритета, поноса и суверенитета отаџбине"!? Мада су му све могућности да се огласи отете – мук народа ми то говори!!! Само не знам чиме је Србија, тооолику Вашу храброст заслужила!?

 

Извор: Милијана Балетић

 

Везане вијести:

Октобар 14-ти, Србија. Дан када је Нацистичку заставу ...

УСКОРО СЈЕДНИЦА СКУПШТИНСКОГ ОДБОРА О АЛБАНСКИМ ЗЛОЧИНИМА

Затвореници из логора Ликовац пребацивани у „жуту кућу”

СРПСКЕ ЖРТВЕ УБИЈЕНЕ У МИРУ