ПОЗИВ СРБИМА ДА СЕ ИЗЈАСНЕ НА РЕФЕРЕНДУМУ

kosovo

ГРАЧАНИЦА,(СРНА) - Српско национално вијеће Косова и Метохије позвало је Србе са подручја покрајине и оне који су тамо рођени да се 14. и 15. фебруара изјасне да ли прихватају косовске институције.

Вијеће сматра да је циљ наметања косовских, а укидање свих институција Србије, да се потпуно онемогући институционална заштита Срба и тако изврши коначно етничко чишћење са циљем заокруживања косовске независности.

"Из тих разлога, а поштујући основна демократска начела и Устав Србије, СНВ позива све општине са Косова и Метохије, које делују у оквиру институција Србије, да организују референдум или омогуће изјашњавање Срба о питању насилног наметања институција тзв. Републике Косово", наводи се у саопштењу Вијећа.

Све државне институције, нарочито оне које дјелују на Косову и Метохији, позване су да подрже и дају пуни допринос у организацији референдума и спровођењу одговарајућег начина изјашњавања Срба.

"У случају да неке од општина са Косова и Метохије не организују или нису у могућности да организују референдум или изјашњавање о овом питању, позивамо све Србе из тих општина да учествују на референдуму или изјашњавање у најближој општини где се референдум или изјашњавање организује", наводи се у саопштењу.

На изјашњавање Вијеће позива и све Србе, који су рођени на Косову и Метохији, без обзира да ли се налазе у домовини или дијаспори.

 

Извор: срна