ПОРОДИЦАМА ПРЕДАТИ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ УБИЈЕНИХ СРБА

srna

МЕРДАРЕ, (СРНА) - Посмртни остаци четири лица српске националности, које су током 1999. године на Косову и Метохији киднаповали и убили албански терористи, предати су данас код Мердара њиховој родбини.

Породицама су предати остаци тијела Нинка Паића рођеног 1955. године у Пећкој Бањи, Миодрага Вулића (1959.) који је киднапован у Истоку, Миланке Стојковић (1952.) која је киднапована у Вучитрну и Радована Булатовића (1930.) који је киднапован у Пећи.
       
Паић ће бити сахрањен у Славонском Пољу у Хрватској, Вулић у Београду, Стојковићева у Трстенику, а Булатовић у Панчеву.

Координатор Удружења породица киднапованих и несталих Милорад Трифуновић изјавио је Танјугу да породице не могу бити задовољне темпом расвјетљавања судбине киднапованих и несталих лица на Косову и Метохији и подсјетио да се трага за још укупно 1.798 особа на Косову и да се очекује наставак радова на локацији Жиливоде код Обилића.

На Косову и Метохији, према постојећој евиденцији Владе Србије, нестало је или отето више од 2.000 Срба, Црногораца и других неалбанаца.

Примопредају идентификованих посмртних остатака организовала је Комисија за нестала лица Владе Србије.

Идентитет посмртних остатака утврђен је послије ДНК анализе.

Примопредаји тијела код Мердара данас су присуствовали испред Владе Србије Сузана Матејић, члан радне групе за нестала лица, Весна Бошковић из Комисије за нестала лица и Алан Робинсон, коопредсједавајући одјељења за судску медицину Еулекса.

 

 

Извор: срна