ПОРАЖАВАЈУЋЕ НЕОТКРИВАЊЕ КРИВАЦА ЗА ЗЛОЧИН У ЛИВАДИЦАМА

Уништени аутобус који је превозио српске цивиле
Уништени аутобус који је превозио српске цивиле

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас да је поражавајуће што кривци за злочин у Ливадицама код Подујева, који се догодио прије 14 година, још увијек нису кажњени.

Ђурић је подсјетио да је најмлађа жртва терористичког напада на расељене Србе из Подујева двогодишње дијете, а да људи који су били мете нису ничим заслужили ни допринијели да тог дана постану мета терориста и зликоваца. 

"Оно што је поражавајуће да ни после толико година након овог злочина нико није позван на одговорност и правоснажно кажњен, а невини људи по политичкој основи свакога дана бораве у затворима широм Косова и Метохије. И данас је јасно да овде нема ни трага правној држави", истакао је Ђурић у Косовској Митровици. 

Сутра се навршава 14 година од напада на аутобус "Ниш експреса" у коме је погинуло 12 и повређено 43 расељених Срба, који су ишли на Задушнице у Грачаницу. 

Најмлађа жртва тог и данас нерасвијетљеног злочина био је двогодишњи Данило Цокић. 

Активирањем мине на магистралном путу 16. фебруара 2001. године у селу Ливадице, код Подујева, дигнут је у ваздух први аутобус из конвоја којима су расељени Срби са Косова и Метохије у пратњи Кфора ишли у Грачаницу, на Задушнице. 

У нападу је одмах погинуло 10 особа, а још двоје људи је повредама подлегло касније. 

У нападу су погинули Сунчица Пејчић, Живана Токић, Слободан Стојановић, Мирјана Драговић, Небојша, Снежана и Данило Цокић, Вељко Стакић, Ненад Стојановић, Милинко Краговић, Лазар Милкић и Драган Вукотић.



Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png



Везане вијести:

ПАРАСТОС ЗА ПОГИНУЛЕ СРБЕ У ЛИВАДИЦАМА - Jadovno 1941.

ЈАЊА ГАЋЕША: НЕ СМЕМО ЗАБОРАВИТИ ... - Jadovno 1941.

УБИСТВА СРПСКЕ ДЈЕЦЕ У ГОРАЖДЕВЦУ И ... - Jadovno 1941.

Јадовно - Косово