ПОНИЖАВАЈУЋИ ОДНОС ПРЕМА ЛЕГИТИМНИМ ЗАХТЈЕВИМА СРБА

Dodik

БЕОГРАД, 27. ОКТОБРА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је да међународни фактор има понижавајући однос према легитимним захтјевима Срба у свим српским земљама и то је процес који траје годинама, а косовска криза само је наставак таквог става многих на Западу према српском националном интересу.
Додик је у интервјуу за београдски дневник "Данас" навео да када каже српске земље мисли на Србију, Републику Српску и Косово.
Оцијенивши да су Срби са сјевера Косова пронашли оригиналан начин да се боре за своја права, Додик је нагласио да подржава и косовске Србе и политику државе Србије.
"Подржавам Србе са сјевера Косова, јер је њихова борба праведна. Америка и ЕУ понижавају и њихову борбу и њихове захтјеве", рекао је предсједник Републике Српске.
Одговарајући на питање шта би Београд требало да поручи Србима са сјевера Косова, Додик је оцијенио да би "не само Београд, већ и Бањалука, требало да позову све Србе са сјевера, али и са југа Косова, који желе да се иселе да дођу у Србију и Републику Српску гдје ће им бити омогућено бесплатно земљиште".
"Сецесија Косова догодила се под паролом немогућег мултиетничког суживота. Србе са Косова нико није питао у вези с том сецесијом, као што нису питани ни Срби у БиХ приликом сецесије те државе из СФРЈ", подсјетио је Додик.

 

Извор: срна