Осумњичене за убиство Саве Мојсића пустили на слободу

Сахрана саве Мојисћа

Окупиране територије – Четворица шиптара, које је Еулекс полиција ухапсила пре недељу дана, од којих су двојица осумњичена за убиство Србина са окупираних територија Сава Мојсића, пуштени су из притвора.

Портпарол Еулекс-а Ирина Гудељевић изјавила је Танјугу да су две особе, које се доводе у везу са насилним инцидентом који се догодио у новембру прошле године у Косовској Митровици, пуштени од стране предпретресног судије након саслушања.

Новембра прошле године у насељу Брђани у северном делу Косовске Митровице убијен је Саво Мојсић, а још тројица Срба су повређена.

Гудељевићева је рекла да се истрага у вези са овим инцидентом наставља, иако су осумњичени на слободи. Она је додала да је двоје осумњичених, који се терете за неовлашћено поседовање оружја, такође пуштено на слободу, након одлуке тужиоца.

Оперативна група Еулекс-а за Косовску Митровицу је 12. јула спровела заједничку операцију са Тачијевим службеницима у вези са случајем убиства у Брђанима.

Том приликом су ухапшена двојица шиптара који се доводе у везу са тим убиством и још двојица шиптара, код којих је пронађено оружје. Током те операције, када је извршен претрес три куће, заплењене су две пушке АК 47, са 110 метака, један пиштољ са пет метака и једна ручна бомба.

Истрагу поводом убиства Мојсића спроводи мешовити тим, састављен од једног Еулекс-овог и једног локалног окружног јавног тужиоца.

Насеље Брђани, у којем је прошле године убијен Мојсић, мултиетничко насеље у којем поред Срба живе и шиптари.

 

Извор: Васељенска

 

Ухапшени осумњичени за убиство Саве Мојсића