НИКОЛИЋ ДА УВРСТИ У ПЛАТФОРМУ И ОТЕТЕ СРБЕ

Удружење киднапованих и убијених на Косову и Метохији апеловало је данас на предсједника Србије Томислава Николића да у Платформу за Косово и Метохију уврсти и захтјев за расвјетљавањем судбине отетих Срба.

У отвореном писму упућеном предсједнику Србије наводи се да породице отетих Срба посљедњу наду и спас својих киднапованих чланова виде у платформи за Косово и Метохију, коју је израдио Николић. 

Удружење је истакло да ниједна досадашња Влада као ни предсједник Србије "од ДОС-овске владе наовамо у многим платформама и револуцијама о Косову и Метохији никада нису тражили да се отети Срби ослободе и врате својим породицама". 

У писму се наводи да је Србија на захтјев ЕУ, САД и Савјета безбједности УН ослободила из затвора "2.108 албанских терориста и злочинаца" и истиче да је зато Србија "дужна породицама српских жртава и мора захтијевати од тих истих да сада помогну породицама отетих Срба". 

"Докажите да су овој држави Србији и овој Влади кључни животи отетих Срба на Косову и Метохији. Ако у тој платформи не буде захтевано да Европа и Америка нареди вођама ОВК да ослободе отете Србе онда ће наше породице коначно бити дотучене,а вама на савест и душу", наводи се у отвореном писму. 

Предсједник Србије Томислав Николић најавио је недавно да ће послије 1. маја његов приједлог нове државне платформе бити достављен премијеру Србије Александру Вучићу. 

"Влада ће рећи да ли је план остварив или не. Затим ће министри формално да одлуче да ли ће такав или нешто измењен предлог да упуте у Народну скупштину. Мислим да не смемо да се разиђемо по том питању", рекао је Николић за "Вечерње новости".

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

УХАПСИТИ ТАЧИЈА ГДЈЕ ГОД СЕ НАЛАЗИО

УДРУЖЕЊЕ НАЈАВИЛО ТУЖБУ ЗБОГ ЗЛОЧИНА НАД СРБИМА

ЋУТЕ АЛБАНЦИ, ЋУТЕ МЕЂУНАРОДНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ, ЋУТИ БЕОГРАД...