НЕМА НОРМАЛИЗАЦИЈЕ ОДНОСА ДОК ТРАЈЕ ОТИМАЊЕ ИМОВИНЕ

tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/nove/marko-djuric.jpgКОСОВСКА МИТРОВИЦА, 6. ЈУЛА /СРНА/ - Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је да не може бити суштинске нормализације односа између Београда и Приштине док у Покрајини траје отимање државне и друштвене имовине.


Ђурић је рекао да Србија жели да питање државне и друштвене имовине на Косову и Метохији буде једна од тема које ће бити рјешаване у наставку бриселског дијалога.

"Ми ћемо у наредном периоду искористити све институционалне механизме притиска који нам стоје на располагању, укључујући и условљавање разговора о учешћу у покрајинским институцијама да бисмо спречили отимање српске државне и друштвене имовине на Косову и Метохији", рекао је Ђурић новинарима у Косовској Митровици.

Он је истакао да се не може толерисати то што неко користи међупростор да би вршио додатни притисак на српску заједницу и отимао, односно заузимао имовину.

"То је за нас потпуно неприхватљиво. Делатност косовске агенције за приватизацију директно штети и чини јако лошу услугу нормализацији односа и целом процесу", навео је Ђурић.

То је, каже Ђурић, нарочито изражено на подручју општине Штрпце, што је узнемирило не само српски народ, већ и скренуло пажњу свима да недјељама траје заузимање државних и друштвених предузећа на Косову и Метохији.

 

Извор:tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png