НАРОД У СРБИЈИ ДА ПОМОГНЕ СРБИМА НА КОСМЕТУ

БИЈЕЉИНА, 22. ОКТОБРА (СРНА) - Потпредсједник Републике Српске /РС/ из реда хрватског народа Емил Влајки рекао је да међу Србима на Косову преовладава мишљење да никада не би дошли у тренутну ситуацију да је предсједник Српске Милорад Додик на челу Србије.
Влајки је рекао да Срби на сјеверу Косова имају шансе за опстанак само ако упуте апел народу у Србији да дође да им помогне и уколико се њихова браћа у великом броју одазову том позиву.
"Када би неколико десетина хиљада људи из Србије прешло административну границу и притекло у помоћ, трупе НАТО би два пута размислиле прије него што повуку сљедећи потез", рекао је Влајки за франкфуртске "Вестионлајн".
Влајки, који је недавно посјетио Србе на сјеверу Косова, истакао је да су они опкољени са свих страна и немају оружје, а да су претходна дешавања - од Вијетнама, преко Авганистана до Југославије показала да НАТО може да убија и бомбардује без икаквог разлога.
"Остаје им могућност да упуте апел народу у Србију, пошто се он политичарима не може упутити, и да кажу да им је тај народ потребан јер их једино он може спасити. Рекао сам им да позову људе да мирољубиво пређу границу па ако окупационе трупе желе да побију 10 000 - 20 000 људи, нека то ураде", рекао је Влајки.

 

Извор: /srna.