МОНСТРУМ "ДОКТОР ВАМПИР" И ДАЉЕ НА СЛОБОДИ

Сомнез- доктор монструм

ПРИШТИНА, /СРНА/ - Еулекс је незадовољан сарадњом са полицијом Турске, која одбија да поступи по потјерници Интерпола и ухапси хирурга Јусуфа Сомнеза, осумњиченог за трговину људским органима на Косову у случају "Медикус", речено је Срни у Канцеларији Еулекса у Приштини.

 

 

Из Еулекса наводе да је Сомнез, познат као "Доктор Вампир", прихватио дати исказ видео линком пред судијама Окружног суда у Приштини, те да би у случају доласка на Косово одмах био ухапшен.

"Опција давања исказа видео линком је једна од могућности да буде саслушан Сомнез, који и даље слободно обавља посао хирурга у својој приватној клиници у Истанбулу", кажу у Еулексу.

Сомнез се, са хирургом Љутфи Дервишијем и његовим сином Арбаном, бившим високим функционером Министарства здравља у привременој Влади Косова Илиром Рецајем, те Бруном Јилтом, Соколом Хајдинијем, Сулејманом Дуљом и Исметом Битићијем терети за илегалну трговину органима, односно куповину и илегалну трансплатацију бубрега у Дервишијевој приватној клиници "Медикус" код Приштине.

У случају "Медикус", који се посредно доводи у везу са случајем "Жута кућа", оптужен је израелски држављанин Харел Моше, коме је, према досадашњим резултатима истраге, пресађен бубрег у "Медикусу".

Оптужница их терети за кривична дјела организовани криминал, илегалну трансплатацију бубрега и злоупотребу службеног положаја.

Сомнез је оптужен да је главни стратег организације куповине и илегалне трансплатације бубрега у "Медикусу".

Тужилац Еулекса Џонатан Рател до сада је пред судије извео више свједока, сарадника и саизвршилаца трансплативних операција у "Медикусу", а у Еулексу очекују да би могло доћи до проширења оптужнице на још неколико лица која су посредовала у проналажењу особа у Молдавији, Русији и Украјини, од којих су наводно куповани бубрези.

У Еулексу нису жељели да коментаришу доказе Тужилаштва Србије за ратне злочине и појављивање свједока вађења срца једном српском младићу, истичући да је то у надлежности специјалног тужиоца Клинта Вилијамсона.

"Вилијамсон би требало да утврди наводе специјалног извјестиоца Савјета Европе Дика Мартија о умијешаности лидера косовских Албанаца предвођених Хашимом Tачијем у трговину органима", кажу у Еулексу.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

 

Везане вијести: 

СВЈЕДОК ЈЕ БИВШИ ПРИПАДНИК ОВК

Извадили срце из живог српског младића